Folkebladet får endnu et familiemedlem

Skive Folkeblad bliver fremover en del af Mediehusene Midtjylland, der også udgiver Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis

Udgivet:03. september 2020, 12.59

Læsetid:3 minutter

Set bagerst fra venstre er det fra Herning Folkeblad økonomidirektør Jakob Hummelmose Sønderby, administrerende direktør Alex Nielsen og bestyrelsesformand Carsten Thygesen. Forrest fra venstre er det fra Skive Folkeblad bestyrelsesformand Jeppe Jepsen og ansvarshavende chefredaktør Ole Dall. Foto: PR-foto

Brian Kjær Andersen
Herning-redaktør| bri@herningfolkeblad.dk

3 år siden

MEDIER Skive Folkeblad og Herning Folkeblad er blevet enige om en sammenlægning, der fremtidssikrer udgivelsen af Skive Folkeblad. Fremover bliver Skive Folkeblad en del af Mediehusene Midtjylland, der i forvejen udgiver dagbladene Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis, 11 ugeaviser, 6 radiokanaler, og en række digitale nyhedssites. Med de 50 medarbejdere fra Skive Folkeblad, når Mediehusene Midtjylland samlet set op på cirka 210 ansatte.

Nyheden er offentliggjort torsdag formiddag. Mediehusets administrerende direktør Alex Nielsen beskriver, at det er et samarbejde mellem de to mediehuse, som har banet vejen for sammenlægningen.

- Vi har i to år haft samarbejde på det digitale område, hvor vores systemer har været anvendt i Skive, og vi har uddannet deres sælgere til at kunne sælge digitale ydelser til annoncørerne på Skive-egnen. På den måde har vi lært hinanden at kende i et meget forpligtende samarbejde, fortæller Alex Nielsen, der bliver bestyrelsesformand i det nye fælles selskab Skive Folkeblad A/S.

Lokalt forankret i Skive

Herning Folkeblad kommer til at eje 80 procent af aktierne i Skive Folkeblad A/S. Direktør for Skive Folkeblad bliver Jakob Hummelmose Sønderby, der er økonomidirektør i Herning Folkeblad.

Alex Nielsen understreger imidlertid, at det er helt centralt, at Skive Folkeblad bevarer sin stærke lokale forankring, hvor domicilet i Skive fortsat skal huse de lokale sælgere og journalister.

- Det er umiddelbart ikke rart for en skibonit, at man ikke har sit eget nyhedsmedie. Men med den aftale, der er lavet her, så har man fortsat sit eget nyhedsmedie, som er lokalt forankret. Vores tilgang er, at vi sammen med medarbejderne i Skive vil løfte Skive Folkeblad - i særdeles på det digitale område, siger han.

Skive Folkeblad har været udfordret økonomisk, og chefredaktør Ole Dall ser derfor aftalen som både god og nødvendig.

- For Skive Folkeblad har det været afgørende at finde en model, der sikrer, at Skiveegnen fortsat har et Skive Folkeblad med masser af lokale nyheder og lokale annoncer og lokal identitet. Det fortjener Skiveegnen. Dagbladsverdenen har store udfordringer, og sammen med en enig bestyrelse ser jeg en afgørende fremtidssikring af Skive Folkeblad ved at indgå i alliancen med Herning Folkeblad. At forsøge at klare sig helt alene ville være alt for risikabelt for Skive Folkeblad, siger Ole Dall, der ser oplagte fordele i sammenlægningen.

- I det nye samarbejde får Skive Folkeblad også nye udviklingsmuligheder til gavn for vore læsere og annoncører. Vi har allerede et godt samarbejde med Herning Folkeblad på flere områder. Der er en god kemi i samarbejdet, og det er vigtigt for Skive Folkeblad, at også Herning Folkeblad lægger så stor vægt på lokal forankring og lokal identitet, siger Ole Dall.

Et publicistisk hjerte

Med et fremtidigt setup med mediehuse i Herning, Silkeborg, Ikast og Skive forventer direktør Alex Nielsen, at man står godt rustet til fremtiden. Han forventer, at den nye sammenlægning med Skive vil give Mediehusene Midtjylland synergier, når man kan samle kræfterne omkring blandt andet økonomi, administration og it.

- Vi tror på, at vi sammen i Silkeborg, Skive, Ikast og Herning kan have bedre kort på hånden til at fortsætte vores udgivelser. Det skyldes, at vi kan finde nogle synergier i nogle centrale optimeringer, og så kombinerer vi det med den lokale forankring, siger Alex Nielsen, som også glæder sig over, at aftalen fremtidsikrer det lokale dagblad i Skive.

- Vi har et publicistisk hjerte, hvor vi gerne vil have, at lokale borgere har et lokalt medie til at give dem indsigt i de lokale forhold. Og på baggrund af den indsigt forhåbentlig vil involvere sig meget i, hvordan lokalsamfundet skal udvikle sig, siger han.

Om sammenlægningen

Skive Folkeblad og Herning Folkeblad går sammen om aktieselskabet Skive Folkeblad A/S, hvor Herning Folkeblad kommer til at eje den største aktiepost.

Det nuværende garantselskab Skive Folkeblad G/S fortsætter og har udgiverretten til Skive Folkeblad, som så forpagtes ud til Skive Folkeblad A/S. Garantselskabet ejer samtidig fortsat Skive Folkeblads bygninger og værdipapirer.

Det bliver med aftalen fastslået, at Skive Folkeblad altid skal have domicil i Skive Kommune, udgivelsen af Skive Folkeblad sikres, og selskabets hovedfunktioner inden for redaktion og salg skal foregå i Skive. Samtidig bliver der lokal distribution.

Ole Dall fortsætter som ansvarshavende chefredaktør på Skive Folkeblad. Direktør for Skive Folkeblad bliver Jakob Hummelmose Sønderby, der samtidig er økonomidirektør for Herning Folkeblad.

Skive Folkeblad har været udgivet som selvstændigt dagblad siden 1880. Med 50 ansatte dækker dagbladet Skive Kommune, dele af Viborg Kommune og dele af Holstebro Kommune.