Brand i elskab lukker lægehuset

Brandvæsenet fik hurtigt en brand under kontrol, men Lægehuset Aulum er lukket fredag

2. august 2019, 10.18

Elskabet blev båret ud i det fri, da branden var slukket. Foto: privatfoto

AULUM Lægehuset Aulum tager ikke imod patienter fredag. I stedet er det skadeservicefolk, der går rundt i lægehuset på Rugbjergvej, som blev ramt af en brand torsdag sidst på eftermiddagen.

Klokken 17.48 blev politi og brandfolk sendt afsted.

- Der var kraftig røgudvikling fra taget, og hele lægehuset var fyldt med røg. Der var kun ild ved eltavlen, og det fik vi hurtigt slukket. Så en stor del af vores arbejde var at lufte ud og sikre os, at ilden ikke havde spredt sig, siger Kim Wemmelund, der er indsatsleder ved Brand & Redning Midt-Vest.

Hurtig alarm

Indsatslederen fortæller, at der havde været tagdækkere på ejendommen tidligere torsdag, så da alarmen gik, spekulerede brandfolkene i første omgang på, om der også var en sammenhæng med det.

- Men det var der ikke. Det var i de elektriske installationer, det er opstået, siger Kim Wemmelund, som tilføjer, at installationerne så velholdte ud.

Derfor bliver det eventuelt op til politiet at finde ud af, hvordan branden kunne opstå.

- Det var godt, at der blev slået alarm så hurtigt. Hvis det havde fået lov til at fortsætte, så havde ilden formentligt spredt sig til bygningen, siger indsatslederen.

Efter et par timer kunne brandfolkene køre hjem og overlade lægehuset til elektrikere, der skulle sørge for midlertidigt lys, så skadeservice kunne få bedre arbejdsbetingelser.

Der var stor sodskade i det teknikrum, hvor eltavlen havde hængt, og da en brand i elektriske installationer udvikler saltsyre, skal lægehusets computere også undersøges for eventuelle skader

Lægehuset oplyser, at akutte patienter skal henvende sig til Vildbjerg Lægehus fredag, mens andre konsultationer bliver aflyst fredag. De må vente til næste uge.