Delaney: Det giver glæde at gøre Christian Eriksen stolt

Christian Eriksen skrev til holdkammeraterne lige efter lørdagens 2-1-sejr over Tjekkiet i EM-kvartfinalen.

Udgivet:04. juli 2021, 07.15

Læsetid:1 minut

Thomas Delaney lod sig hylde foran de danske fans efter 2-1-sejren over Tjekkiet i Baku. Bag ham står Ekstra Bladets erfarne sportsfotograf Lars Poulsen.

/ Ritzau /

2 år siden

BAKU Spillerne på det danske landshold er glade for, at de kan gøre deres ven og holdkammerat Christian Eriksen stolt, når den uheldige fynbo må følge de danske EM-kampe hjemme fra sofaen.

Efter hver kamp er Eriksen hurtig på tasterne og skriver til holdkammeraterne, og det gør et stort indtryk. Det fortæller midtbanespilleren Thomas Delaney efter Danmarks kvartfinalesejr på 2-1 over Tjekkiet.

- Christian skrev i gruppen efter kampen, at han var stolt af os. Han har altid været en vanvittig vigtig del af det her hold, og han har været vores bedste spiller gennem mange år.

- Vi spiller med ham på brystet, og han burde være en del af det her. Vi kæmper stadig lidt med det, men at gøre ham stolt gør mig og de andre glade, siger Thomas Delaney.

Siden sit hjertestop under EM-premierekampen mod Finland har Christian Eriksen også flittigt været i landstræner Kasper Hjulmands tanker. Det var også tilfældet lørdag aften i Baku.

- Jeg tænker på Christian hele tiden. Jeg tænkte på ham undervejs, og jeg tænkte på ham, da kampen var færdig. Han måtte gerne have været her og løbet rundt derinde, siger Kasper Hjulmand.

Samtidig påpeger landstræneren, at Eriksen også har ydet et stort bidrag til, at Danmark nu står foran en EM-semifinale.

- Han er en stor del af, at vi skal til Wembley. Christian har været en kæmpe stor del af den opbygning, som vi nu har foldet ud til EM, siger Hjulmand.

Uden Christian Eriksen skal Danmark onsdag forsøge at spille sig i EM-finalen, når England venter på Wembley i semifinalen.

/ritzau/