Frans Nielsen blev hyldet i Berlin

Herningenseren sluttede sit ophold hos Eisbären Berlin med en stor mesterskabsfest

Udgivet:09. maj 2022, 09.49

Læsetid:1 minut

Frans Nielsen havde de to ældste af sine tre børn med, da Eisbären Berlin lørdag fejrede sæsonens mesterskab. Her er han med sønnen Lou (t.v.) og datteren Rio foran hjemmebanen i Mercedes-Benz Arena. Med det tyske mesterskab nåede Frans Nielsen at vinde to mesterskaber i karrieren. Det første var med Herning Blue Fox i sæsonen 2000/01. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

1 år siden

ISHOCKEY For niende gang er Eisbären Berlin tyske mestre. Det blev markeret lørdag foran klubbens hjemmebane Mercedes-Benz Arena, hvor tusindvis af fans ved middagstid havde taget opstilling. Spillerne ankom i en åben bus, inden festen blev givet fri på scenen.

Der blev drukket øl i massevis, og humøret var højt. En eneste lille malurt i bægeret var, at fansene måtte tage afsked med herningensiske Frans Nielsen, der efter det kommende VM definitivt stopper sin aktive karriere.

I en interview fra scenen sagde 38-årige Frans Nielsen, at han er blevet for gammel til at spille, skriver Berliner Zeitung.

Det ældste af hans og hustruen Moa Sjölanders tre børn, sønnen Lou, skal begynde i skole efter sommerferien, og derfor har familien nu valgt at bosætte sig i Sverige.

Frans Nielsen har tidligere forklaret, at han nu ønsker at prioritere familien.

Det blev altså en ganske værdig afsked med klubishockeyen, da han vandt sit andet nationale mesterskab. Det første blev vundet sammen med Herning Blue Fox i sæsonen 2001, hvor han spillede sin første seniorsæson. Frans Nielsen fyldte først 17 år kort inden, at sæsonen sluttede, men det ændrede ikke ved, at han med 37 point i 38 kampe i den grad bidrog til guldhjelmene.

Det blev kun til den ene seniorsæson i Herning, for herefter gik turen videre til Sverige og siden NHL, hvor den herningensiske stjerne opnåede 949 kampe for New York Islanders og Detroit Red Wings.

Nu slutter det hele så efter det kommende VM i Finland.