Festlig præsteindsættelse i Gjellerup: 10 præster gik med

10 præster gik procession ved Jakob Terp Legarths indsættelse

Udgivet:06. juni 2023, 09.19

Læsetid:2 minutter

Sognepræst Jakob Terp Legarth (t.v.) og provst Brian Krüger Iversen gik forrest blandt de 10 præster. Foto: Gjellerup Kirke

4 måneder siden

GJELLERUP Søndag var der fest i Gjellerup, da sognets nye præst blev taget vel imod i en propfyldt kirke.

Jakob Terp Legarth kommer fra en stilling som sognepræst gennem 15 år i Ringive, Lindeballe og Langelund, men i sidste uge flyttede han og familien ind i præstegården over for Gjellerup Kirke, og søndag blev den nye kirkebogsførende sognepræst i Gjellerup sogn indsat ved en stor fest i Gjellerup Kirke og Kirkeladen.

Gudstjenesten indledtes med procession anført af faner båret af lokale KFUM-spejdere. I processionen var ikke mindre end 10 præster. Forrest Jakob Terp Legarth og provst Brian Krüger Iversen, kollegerne i Gjellerup Inge Marie Kirketerp Hansen og Mikael Grønhøj Skovgård, Judith Legarth og Kim Legarth, der er søster og svoger til Jakob, Jacob Esmarch og Allan Ploug Sørensen, der er henholdsvis god ven af Jakob og tidligere præst i Gjellerup. Bagerst fulgte Børge Terp, der er Jakobs svigerfar og tidligere provst, og John Ørum Jørgensen, der også selv har boet i præstegården, da han fra 1979-2008 var præst i Gjellerup og fra 1981 provst i Herning Søndre provsti.

200 til kirkefrokost

Provst Brian Krüger Iversen, der indtil september selv var sognepræst i Gjellerup, stod for alteret den første del og gudstjenesten, og efter anden salme fandt selve indsættelsen sted.

Jakob Legarth holdt sin første prædiken for menigheden, og efterfølgende var der kirkefrokost i Kirkeladen, hvor godt 200 havde tilmeldt sig. Her var der flere taler, og Jakob Terp Legarth, der er vokset op i Aarhus og er AGF-fan, blev drillet lidt af en flok fra menigheden med Hans Jørgen Lorentzen i spidsen. De havde indkøbt en FCM-trøje til Jakob, der noget presset af situationen måtte tage trøjen på med det samme.

På søndag har den nyindsatte præst højmesse i Gjellerup Kirke.