Uligheden er ikke noget problem

26. februar 2019, 09.15

Nicolaj Dupont-Mersing.

ULIGHED Peter Nowack, SF svarede den 22.02.19 på mit indlæg omkring SFs opstilling af uligheden som værende et alvorligt problem.

Lad mig slå fast, at jeg ikke er træt af SFs kamp for uligheden. Det har de selvfølgelig ret til at fremføre. Men jeg er træt af deres manglende dokumentation for deres sager, manglende mod til at forholde sig til fremført fakta og ikke mindst deres populisme. Partiet undersøger simpelthen ikke fakta, før de sender en luftballon afsted i medierne.

Jeg prøver igen at holde mig til fakta ligesom i mit seneste indlæg om emnet. Der er ulighed i Danmark, da ikke alle er lige. Men er det et problem i Danmark? Nej! Der er flere grunde til, at uligheden har været målt stigende i de senere år. Her er tre eksempler. Flere ældre er en direkte årsag, eftersom de flestes indkomst ved at forlade arbejdsmarkedet er mindre. En anden årsag, er det stigende antal studerende, som grundet studier ikke har samme muligheder for at tjene penge. Og så er der en øget indvandring, som også trækker i den forkerte retning i målingen. Alene disse tre eksempler står for en tredjedl af alle målingens resultat.

Uligheden stiger også, hvis man tjener 33.000 kr. om måneden før skat - hvilket næsten er gennemsnitslønnen for danskere på arbejdsmarkedet - og får en lønstigning. Uligheden stiger også, hvis Bill Gates skulle finde på at flytte til Danmark. Efter min mening giver ingen af disse eksempler et ringere eller dårligere dansk samfund eller grund til bekymring.

Peter Nowack nævnte også i svaret på mit indlæg, at man ikke kan få mere velfærd, hvis skatten sættes ned. Lad mig igen rette den påstand med fakta. Venstrefløjen skreg rigtigt højt, da Liberal Alliance fik gennemført en sænkning af registreringsafgiften i 2015. Hvad er resultatet blevet? To milliarder kroner mere i statskassen til mere velfærd, altså 11 gange mere i kassen end det har kostet statskassen at sænke afgiften, og ikke mindst mere sikre og bedre biler til alle danskere.

Lad os i stedet få fokus på, hvordan vi gør levestandarden bedre for alle, og det kan kun gøres ved at gøre kagen større. Så er der råd til kernevelfærd for alle.