Børnekor: Børn kører langt for at synger med sangerinde fra Videbæk

Håbet var, at 12 til 15 børn ville møde op til Tina Wibergs børnekor, der skal medvirke på sangen »Håb«. Der kom 53 ...

Udgivet:07. februar 2023, 15.55

Læsetid:3 minutter

Luna Løvig Kjær på 10 år (forrest i sort trøje) er fra Sørvad, mens Luna H. Lauridsen på 9 år (i midten i hvid strikket vest) er fra Skive. Begge har taget turen til Videbæk for at synge med i det store børnekor. Foto: Mette Christensen

1 måned siden

VIDEBÆK Sangerinden Tina Wiberg fra Videbæk har på mindre end et år gjort kometkarriere. Fra at være hobby-sanger med deltidsjob er den 34-årige kvinde nu professionel sanger med mange ugentlige bookinger, ligesom hun til efteråret skal varme op for Mathilde Falch.

Et samarbejde med psykiatrien på landsplan kom i hus for få uger siden, og det fik Tina Wiberg til tasterne. I løbet af et kvarter skrev hun sangen »Håb«. Sangen skal søndag indspilles i et musikstudio i Aarhus.

»Håb« er en sang, der skal give både pårørende og psykisk sårbare et håb for fremtiden.

- Jeg fik ideen til, at et børnekor skal medvirke på sangen »Håb«. Børnekoret skal både med i musikstudiet og med, når der skal optages musikvideo ved Vesterhavet om kort tid, fortæller Tina Wiberg.

De kommer langvejsfra

På sociale medier opslog sangerinden en efterlysning af sangglade børn og teenagere, der havde lyst til to øvedage, optagelse i musikstudie og medvirken i musikvideo.

- Jeg håbede, omkring 12-15 børn ville dukke op til den første øveeftermiddag i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk. Men jeg må nok sige, at jeg blev overrasket, lyder det med glædeståre i øjenkrogen hos Tina Wiberg.

53 drenge og piger troppede op.

- Det havde jeg aldrig drømt om. Jeg blev virkelig berørt over det store fremmøde - jeg blev så glad! Tænk: Der kommer sangglade børn helt fra Skive. Fra Sørvad. Fra Aulum. Fra Vinding. Fra Vind. Bare for at synge med mig ... Det er jo helt vildt! siger Tina Wiberg.

Luna og Luna er med

Luna Løvig Kjær på 10 år er fra Sørvad, mens Luna H. Lauridsen på 9 år er fra Skive. Begge har taget turen til Videbæk for at synge med i Tina Wibergs store børnekor.

- Jeg har sunget i et julekor, som Tina har ledet. Så derfor er jeg og min veninde blevet kørt til Videbæk for at synge med i koret til sangen »Håb«. Jeg har aldrig prøvet at være i et musikstudie før. Så det glæder jeg mig virkelig til at prøve. Jeg har heller aldrig været med i en musikvideo, så det bliver også sjovt at prøve, siger Luna Løvig Kjær.

Også Luna H. Lauridsen glæder sig til søndagens besøg i Århus.

- Men jeg er godt nok også nervøs. Jeg har jo aldrig prøvet det før, lyder det fra Luna H. Lauridsen.

Begge glæder sig til oplevelsen og glæder sig til at se musikvideoen og lytte til sangen, når den bliver udgivet.

- Det blive sjovt. Men inden søndag skal jeg lige øve lidt mere på sangen, siger Luna H. Lauridsen.

Øveeftermiddagen torsdag begynder med legen kluddermor. - Nu når vi skal optræde sammen i en musikvideo, skal vi være trygge ved hinanden. Derfor et det godt at lege kluddermor, siger Tina Wiberg (midt i billedet i sort bluse). Foto: Mette Christensen
Tina Wiberg og guitarist Ronni Bøndergaard øver med børnene i Videbæk. Foto: Mette Christensen
Luna Løvig Kjær på 10 år (forrest) er fra Sørvad. Hun glæder sig til at optræde med Tina Wiberg. Foto: Mette Christensen
Luna H. Lauridsen på ni år (t.v.) er fra Skive. Hun har aldrig sunget med Tina Wiberg før. Det var en veninde, der lokkede hende med til Videbæk. Foto: Mette Christensen

Indlæser debat