En avis uden synske VM-dyr

23. juni 2018, 07.00

Kim Hansen.

Dyreeksperter Det er VM-tid, og så opstår der i mange medier en helt bizar ny genre: Synske dyr, der forudser fodboldresultater. Jeg har med glæde konstateret, at vi her på Herning Folkeblad ikke til lejligheden har opfundet en synsk spætte, en clairvoyant chihauhau eller en forudseende flodhest.

Det piner mit matematiske hjerte, at man tror - hvis nogen da tror på det - at et dyr pludselig kan forudse fodboldresultater. Ikke mindst fordi jeg roder rundt langt fra toppen af Folkebladets egen VM-konkurrence, og derfor muligvis kunne få bank af et bare lidt vågent dovendyr.

Men det er jo tilfældigheder med de animalske eksperter. Hvis 100 medier under en VM-slutrunde lader dyr spå om kampresultater, så vil der jo statistisk set være en af dem, der rammer rigtigt. Blæksprutten Paul fik stor medieopmærksomhed under VM i 2010 - åbenbart så meget, at det døde lige efter sine fine tips og ikke fik tid til at nyde berømmelsen.

Siden da kan man via en google-søgning se, at både nye blæksprutter, pandaer, svin og bjørne har gættet løs på VM-resultater. Og russerne hev i sidste uge selv en kat på banen, der sjovt nok kunne vælge mellem en skål med lækker mad og det russiske flag, og en skål med dårligere mad og det saudiske flag. Gæt selv, hvad den valgte.

Jeg havde forresten i går pølser i køleskabet og stod dermed med valget mellem svensk pølseret eller at smide de store bratwurst på grillen. Det endte med mad udenfor, så hermed et tip om at tyskerne vinder dagens dyst mod svenskerne - dog med den advarsel, at man ikke skal tro på alt, hvad der står i aviserne i en agurketid. Slet ikke, når de handler om skøre fodboldforudsigelser...