Bilist påkørte spejdere: Ringede efterfølgende og skældte spejderleder ud

To spejdere blev snittet af bil under en patruljetur. Bilisten skældte først spejderne ud og ringede så til lederen og var sur

18. oktober 2019, 10.05

To spejdere blev ramt af en bilist på Røddingvej i Vildbjerg. De var i en gruppe på ni spejdere, men de var årvågne nok til at notere bilistens nummerplade.

VILDBJERG Kommende patruljespejdere skal kunne klare lidt af hvert for at begå sig i natur og samfund i et døgns tid. To spejdere fra Det Danske Spejderkorps (DDS) kan nu mere end lave mad over bål og indrette en bivuak. De kan også notere nummerpladen på en bil, der er lige ved at køre dem ned. En 13-årig pige fra Skovlund og en jævnaldrende dreng fra Valby var torsdag morgen udsat for en ubehagelig oplevelse. Ifølge politiet blev spejderne ramt af sidespejlet på en bil, som passerede tæt forbi dem på Røddingvej i Vildbjerg.

Bilisten standsede op, men i stedet for at bekymre sig om, hvorvidt der var sket noget med spejderne, begyndte han at skælde ud, oplyser politiet.

Stadig sur

Troels Fonager, der er leder at et kursus, som Det Danske Spejderkorps i denne uge har på Røddinglundcentret, fortæller, at det var en gruppe spejdere fra hans kursus, der var udsat for den ubehagelige episode.

- En af spejderne er blevet tilset af en læge, men her bagefter er de o.k., selv om de er chokerede, siger Troels Fonager.

62 DDS-spejdere er på kursus i patruljeledelse, og det var under et såkaldt alene-døgn fra onsdag til torsdag morgen, at en gruppe på ni spejdere mødte den uopmærksomme bilist.

- De var afmærket med reflekser og refleksveste både foran og bagved, og de gik med pandelamper. De øvrige bilister på strækningen satte farten ned og kørte i en bue uden om spejderne, men ikke den bilist, der snittede tre af spejderne, fortæller Troels Fonager.

Det var spejdernes arme og rygsække, der blev ramt ved den tætte forbikørsel.

Ikke nok med, at spejderne blev ramt. Bilisten skældte dem også ud, og så bad han om at få et nummer til deres leder.

- Det var ikke mig, men en af mine lederkolleger, der talte med manden, og han var både oprevet og sur, da han kontaktede os, siger Troels Fonager.

Ikke sket før

Spejderne var årvågne nok til at notere bilens nummerplade, så selv om bilisten ikke fortalte, hvem han var, er der noget for politiet at gå videre med.

- Jeg synes, spejderne har klaret det forbilledligt, siger Troels Fonager.

DDS-spejdernes patruljekursus er en årligt tilbagevendende begivenhed. Kursusleder Troels Fonager fortæller, at det er yderst sjældent, spejdere kommer til skade under patruljeturene.

- Jeg har været kursusleder i ni år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Troels Fonager.

De 62 deltagere på kurset ankom i lørdags. De tager hjem søndag.