Søg julevenner online: Ringkøbing-Skjern Kommune med opfordring til ensomme

Ingen grund til at sidde alene til jul og nytår: Værter og gæster kan mødes i nye netværk

7. december 2021, 13.29

Røde Kors står bag initiativet 'Julevenner', hvor man opretter en profil som julegæst eller julevært. Det er både til dem, der sidder alene, men også til dem der bare gerne vil møde nye mennesker. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

VIDEBÆK Har du lyst til at få nye gæster til jul eller nytår, eller savner du nogen at fejre højtiderne med, er der hjælp at hente.

Hver måned er 1600 borgere fra Ringkøbing-Skjern Kommune inde på hjemmesiden boblberg.dk for at finde en makker til en gåtur, en tenniskamp, en strikkeklub, en ny ven eller noget helt femte. Det fortæller Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse.

I denne tid kan man dog også lede efter og finde helt andre fællesskaber. Med julen og nytåret for døren er der nemlig mange, som går ind på hjemmeside for at finde nogen at fejre de store højtider sammen med.

Sætter selv rammerne

- Det er både for dem, der gerne vil åbne deres hjem for en eller flere gæster juleaften, og for dem, som gerne vil have lidt selskab på nytårsaften. Og det er helt uforpligtende. En juleinvitation behøver ikke medføre langvarige relationer, siger Emil Sloth Siig, frivilligkoordinator ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Man sætter selv rammerne, og de kan eksempelvis være, at man byder gæster hjem til julemiddagen, og at invitationen så slutter klokken 20. Det kan også være, at man i stedet inviterer til en kop eftermiddagskaffe og en småkage, eller at man går en tur juleaftensdag. Det bestemmer man helt selv, tilføjer han.

Gælder også nytårsaften

Hvis man sidder på julevenner.dk eller boblberg.dk og finder nogen at være sammen med juleaftensdag eller -aften, så skriver man til hinanden og aftaler derfra, hvordan det videre skal foregå.

- Og her er der større erfaring for, at folk også ser hinanden flere gange efter nytåret - men det er bestemt ikke et krav eller en forventning, siger Emil Sloth Siig, der kommer med en klar opfordring:

- Det er ganske gratis at bruge boblberg.dk. Kommunen betaler kontingentet, så borgerne gratis og ganske roligt kan benytte platformen til at gøre julen lidt sødere.

Sådan søger du julevenner

Det er gratis at benytte sig af boblberg.dk, julevenner.dk og nytaarsvenner.dk. Ringkøbing-Skjern Kommune betaler hvert år kontingent, så borgerne kan bruge fællesskabsplatformen.

Boblberg.dk sikrer, at tonen er god på hjemmesiden, så alle kan færdes trygt der.

Der er omkring 1600 aktive brugere fra Ringkøbing-Skjern Kommune på boblberg.dk hver måned.

Platformen bliver brugt af mennesker, som leder efter et nyt netværk. Det er blandt andre tilflyttere, udenlandske tilflyttere, som gerne vil finde nogen at tale dansk med, og folk, der bare gerne vil deltage i nye fællesskaber.

Herning, Billund og Varde Kommuner er også med i Boblberg - så hvis man bor tæt på kommunegrænserne, kan man også finde netværk på tværs af kommunerne.

Indlæser debat