Julegaven fra remisen

Forårsprogrammet spænder vidt fra foredrag med Anders Agger over Teaterspirerne til rockmusik

21. november 2019, 13.31

Mikkel Beha lægger vejen forbi RemisenBrande og fortæller om oplevelser i den hvide verden. Foto: PR-foto

BRANDE Det kan stort set sammenlignes med en julekalender, når RemisenBrande sender nyt kulturprogram på gaden.

Og det falder ganske pænt sammen med, at programmet for foråret rummer i alt 24 »låger«, der bare venter på at blive åbnet.

- Bestyrelsen og jeg er rigtig glade for det nye program. Det er måske det flotteste nogensinde. Der er rigtig mange ting, der er lykkedes på den helt rigtige måde, lyder det fra direktør Pia Stræde Palmelund.

Man sporer, at hun er en smule vemodig ved dette program, der bliver det sidste program. I løbet af Pia Stræde Palmelunds tid ved Remisen er det blevet til i alt 28 kulturprogrammer.

- Det har bare sagt klik denne gang, og vi har været så heldige, at også større navne har lagt deres turnéer således, at der også er blevet plads til mindre spillesteder som remisen, siger Pia Stræde Palmelund.

Hun har sagt sit job op og begynder i »Slagteriet« i Holstebro, der på mange måder kan sammenlignes med RemisenBrande.

- Det her bliver altså det sidste kulturprogram, som jeg er ansvarlig for i RemisenBrande. Det er en af de mange afsluttende opgaver, som jeg oplever netop nu, siger den afgående direktør.

Som sædvanlig har RemisenBrande samarbejdet med en række eksterne arrangører for at strikke programmet sammen. Det er sket i forbindelse med langt de fleste arrangementer, og blandt de eksterne medarrangører kan nævnes BrandeRocker, musikskolen, Lions Club, Teaterkompagniet og Ikast-Brande Kommune.

Folk kommer langvejs fra

Billetsalget til de mange kulturelle tilbud er allerede skudt i gang, så der også kan ligge gavekort til dette eller hint arrangement i RemisenBrande under juletræet.

- Men det er langt fra kun branditterne, der benytter sig af vores kulturelle tilbud. Faktisk kommer der folk fra hele landet.

- Der er jo fans, der følger deres idoler, ligegyldigt hvor de optræder, og vi oplevede, at sanggruppen Basic, der nu har opløst sig selv, havde så store tilhængere i Tyskland, at man derfra tog turen til Brande for at høre dem, fortæller Pia Stræde Palmelund.

Hun peger på, at det netop udkomne kulturprogram nok er det mest komplette i hendes »regeringstid«, når man tænker på at tilgodese de forskellige ønsker der er, når det gælder kulturoplevelser.

Programmet spænder således lige fra foredrag med Anders Agger og Mikkel Beha, over musikalske oplevelser med Creedence Clearwater Revival, Bob Dylan og Koppel til underfundigheder med Niels Hausgaard. Som noget helt nyt i år er der også blevet plads til Village Brande, der er en helt ny platform, hvor blandt andet foreningslivet i Brande viser, hvad man har at byde på over for de mange udlændinge, der arbejder især hos Siemens og Bestseller.

Marie Carmen Koppel tager sit band med til Brande i begyndelsen af marts. Foto: PR-foto