En uge i vindernes tegn

Udgivet:26. maj 2018, 07.00

Læsetid:2 minutter

Brian Kjær Andersen.

Brian Kjær Andersen
Erhvervsredaktør| bri@herningfolkeblad.dk

Ambitioner Denne uges avissider i Herning Folkeblad har i den grad været præget af FC Midtjyllands danske mesterskab i fodbold.

Det deler som altid vores læsere i to lejre: Dem, der labber sports-artiklerne i sig, og dem, der ret hurtigt bliver mætte. Der følger dog endnu en portion med dagens avis i form af tillægget »Guld-Glimt 2018« med udvalgte fotos fra superligasæsonen 2017/18 og FCMs guldfest.

Målt på kliktallene på aoh.dk tør vi nu også godt postulere, at skaren af sportsinteresserede læsere har været noget over gennemsnittet den seneste uge, og det er vel ikke så underligt med det drama og de følelser, der gik forud for ulvenes guldmedaljer. Temaer som »vindere vs. tabere«, »jubel vs. skuffelse« og »succes vs. fiasko« er noget, de fleste kan forholde sig til, og derfor har dækningen også fået max gas.

?

Også erhvervsmagasinet Vækstjylland, som fulgte tirsdagsavisen, havde en snert af vinder-tema. Her portrætterede vi flere erhvervsfolk, hvor ambitionsniveauet er i top. Det var blandt andet Aage Damgaards barnebarn Thomas Damgaard, der sammen med en kompagnon har sat sig for at genrejse Niels Bugges Kro ved Viborg. I magasinet havde vi også et portræt af BoConcepts nye hollandske topchef Anton van de Putte, der har indtaget Herning med ambitioner om at skabe markant vækst i møbelkæden.

Jeg er egentlig ikke ret pjattet med det klichefyldte udtryk »vindertype«. Men hvis man slår op, hvad ordet betyder, så indrammer det meget godt, hvad der er så fascinerende ved disse personer. Ifølge ordbogen er en vindertype en person »hvis opførsel og udstråling viser, at vedkommende er opsat på at vinde eller gennemføre noget bestemt«.

?

Når vi på Herning Folkeblad vælger at prioritere den slags personhistorier, er det først og fremmest fordi, vi gerne vil beskrive, hvad der driver de mennesker, som skiller sig ud fra mængden.

Thomas Damgaard har været omgivet af forventninger til, at han bare skulle vente på, at tiden blev moden til, at han kunne overtage familievirksomheden A Hereford Beefstouw. Men for ham har det lige nu været vigtigere at vise, at han kan bygge noget op på egen hånd, og det må man da have respekt for.

For Anton van de Putte er de faglige udfordringer hos BoConcept så store og spændende, at han har accepteret at bo væk fra sin familie i Oslo fire dage om ugen, når han er på arbejde i Herning fra mandag til torsdag. Overvejelserne omkring disse valg og beslutninger er for mig at se enormt spændende at få et indblik i.

Der findes utvivlsomt mange ulidelige vindertyper, som kun har egne interesser for øje. Men der findes heldigvis også dem, der formår at skabe succes sammen med andre, og det var erhvervsfolkene i Vækstjylland-magasinet et par fine eksempler på.

Læs også
Aage Damgaards barnebarn skal genrejse kendt kro Aage Damgaards barnebarn skal genrejse kendt kro
Læs også:
Aage Damgaards barnebarn skal genrejse kendt kro
Læs også
Han bor i Oslo og arbejder i Herning Han bor i Oslo og arbejder i Herning
Læs også:
Han bor i Oslo og arbejder i Herning