Rideklub har vokseværk

Bording og Omegns Rideklub har stor medlemsfremgang og er ved at vokse ud af bygningerne

Udgivet:27. januar 2010, 16.19

Læsetid:1 minut

Bording og Omegns Rideklub har stor medlemstilgang,men der resulterer i etbehov for et ekstra ridehussamt nye stalde.Formand for klubben, Michael Hinge, ses her med trænerLone Christensen.Rytterne er Kirsten Lassenpå ponyen Pegasus (t.v.) og Clara Sangild på ponyen Indy. Foto: Thomas Vang Nielsen

Thomas Vang Nielsen

14 år siden

Ridesporten er populær i den nordøstlige del af Ikast-Brande Kommune. Det viser tilgangen af medlemmer hos Bording og Omegns Rideklub. Hele 60 procent flere springryttere og 10 procent flere dressurryttere - alene i 2009.

Det bringer medlemstallet op på 180, fortæller klubbens formand Michael Hinge.

- Det er ny rekord, og for en lille by som Bording er det et temmelig højt medlemstal, lyder det glade budskab fra formanden.

Eneste med vækst

I følge Danmarks Idræts Forbunds hjemmeside www.infosport.dk er tallet i Bording dermed højere end hos nærmeste anden rideklub, Højris. Her har man de senest tre år haft medlemstilbagegang, og tæller i dag 151 medlemmer. Hos Ikast Rideklub er tallet faldet til 220 medlemmer, og i Brande Rideklub er der også et fald ned til 215.

- Det vil sige, at vi er den mest solide rideklub i kommunen. siger Michael Hinge, og oplyser, at klubben har mange medlemmer fra Engesvang. Sågar en familie fra Herning har valgt klubben på grund af god undervisning. Økonomisk set kan Bording og Omegns Rideklub præsentere et regnskab for 2009 med et positivt resultat. Det til trods for, at man gik ud og brugte omkring 60.000 kroner på at udskifte den 10 år gamle ridehusbund, samt en udgift til et nyt tag i stedet for det gamle, der var meget utæt.