Mistede fjerdepladsen: Blue Fox blev sænket i Esbjerg

Herning var nede med tre mål efter første periode og tabte fredagskampen 3-6 - og røg ud af top-fire

5. marts 2021, 22.04

Kristian Jensen og Herning Blue Fox indkasserede et tungt nederlag i fredagskampen ude mod Esbjerg Energy. Foto: Henrik Ole Jensen

ISHOCKEY Problemerne og modgangen fortsætter hos Herning Blue Fox forud for det kommende slutspil, der indledes om præcis en uge.

Efter en nedadgående formkurve løb »blårævene« fredag aften ind i det femte nederlag i de seneste seks kampe i Metal Ligaen.

I Granly Hockey Arena tabte Blue Fox med 3-6 til Esbjerg Energy, som fik skabt det afgørende forspring efter en katastrofal første periode fra gæsternes side.

Efter de første 20 minutter kunne vestjyderne - der ellers havde tre nederlag i træk på samvittigheden - skøjte i omklædningsrummet med en 3-0-føring.

De herningensiske gæster har i de seneste uger kæmpet med store defensive udfordringer, og det var også tilfældet i Esbjerg.

Således scorede hjemmeholdet i første periode to gange inden for kun 23 sekunder - begge gange ved forwarden Emil Scheel.

Efter 13 minutter blev det 1-0, da værternes Brady Shaw vandt en faceoff. Energys Craig Puffer reagerede hurtigt i venstre side og serverede pucken for en helt fri Scheel.

Få sekunder var der igen svagheder i Hernings egen zone. Bag målet tabte Morten Poulsen en fifty-fifty-duel til Craig Puffer. Amerikaneren fandt Brady Shaw, som skubbede skiven videre til en umarkeret Emil Scheel. 2-0.

Med tre sekunder tilbage af første periode mistede gæsterne igen koncentrationen. Mark McMillan tabte faceoff’en i egen zone, Craig Puffer samlede returen op og i højre side stod Jordan Smotherman helt blank. 3-0.

Værre blev det i første minut af anden periode, da Puffer også bragte Esbjerg på 4-0. Scoringen måtte dog igennem hele ni minutters analyse, inden videomåldommerne godkendte træfferen.

Nede med fire mål fandt Herning-mandskabet endelig fighterinstinktet og aggressiviteten frem.

I powerplay huggede backen Reid McNeill pucken i nettet fra distancen, og efterfølgende kom Blue Fox-forwarden Cameron Brace frem til to gigantchancer, som blev afværget af et stolpeskud og en redning fra en velspillende Thomas Lillie i Esbjerg-målet.

I stedet slog værterne til for femte gang. Mellem venner og fjender scorede Davis Vandane på et slagskud, men Hernings Anders Poulsen fik kort efter reduceret til 2-5 via en returpuck fra Frederik Brændgaard.

Blue Fox vandt skudstatikken i Esbjerg med 43-37, og anden periode med hele 22-11 i skud, men trods stærkt og pågående spil - og blandt andet powerplay i fem mod tre - lykkedes det ikke at mindske forspringet før sidste periode.

Her reducerede Markus Jensen dog til 3-5 i overtal, men Herning satsede alt og tog keeper Simon Nielsen ud i de sidste to et halvt minut, og så kunne Jordan Smotherman lukke og slukket til 6-3 i et tomt mål.

Nederlaget i Esbjerg fik betydning for herningensernes placering i grundspilstabellen. Således mistede Blue Fox fjerdepladsen, da SønderjyskE fredag vandt med 3-0 over Odense. Sønderjyderne har nu 72 point for 46 kampe, mens »blårævene« står noteret for 71,5 point for én kamp flere.

Blue Fox’ sidste kamp i grundspillet spilles tirsdag aften hjemme mod rækkens nummer seks, Frederikshavn White Hawks.

Indlæser debat...