112

Flammerne stod ud af kælderrum under Dyrby’s på Torvet

Snarrådig indsats fra personalet sendte gæsterne ud i sikkerhed og gjorde arbejdsbetingelserne meget lettere for brandvæsenet

14. september 2019, 14.24

En række gæster måtte midt i frokosten hos Dyrby’s sendes ud i sikkerhed, da der pludseligt opstod brand i et kælderrum nedenunder. Foto: Martin Hove Thomsen

HERNING - Det er simpelthen »top dollar«. Brandvæsenets drømmescenarie.

Sådan lyder de rosende ord fra Brand & Redning MidtVests indsatsleder Peter Kristensen umiddelbart efter, at han og de øvrige brandfolk har fået styr på branden i kælderen under Dyrby’s på Torvet.

Caféens personale fortjener nemlig alt mulig kredit for den måde, de håndterede branden på.

- Når der er brand i en restaurant, er der ofte mange mennesker. Der kan være tilskadekommende, og der kan være medarbejdere, som prøver at slukke branden, siger Peter Kristensen om den type af opgave og fortsætter:

Brand i hovedtavlen

- Her får vi en melding om, at der står flammer ud af et lokale i kælderen. Der bliver ringet 1-1-2 med det samme, og personalet sørger for, at alle kommer ud. Og da vi ankommer, står personalet klar til at anvise, hvor branden er opstået, og hvordan vi kommer derned. Det er det, vi har brug for, fortæller indsatslederen.

Dermed kunne brandfolkene lynhurtigt komme ned og få kontrol over og slukke flammerne.

Det tyder umiddelbart på, at branden er opstået i hovedtavlen nede i et kælderrum.

- De ansatte opdager det nemlig ved, at strømmen går. Og det giver en masse røg, fortæller Peter Kristensen og slår fast:

- Ejeren har haft de gode folk på arbejde i dag.

Ifølge indsatslederen er det ikke alle gæsterne, der har oplevet røgen.

- Og så ved du godt, at når man ikke kan se røg, så bliver folk sådan lidt ... Skal vi gå ud? Men personalet har sørget for at få alle ud, siger Peter Kristensen.

Giftig cocktail

Det kunne være gået meget værre.

- Der er et ventilationsanlæg i nærheden, og der er lejemål oven over, så det kan hurtigt blive en giftig cocktail, siger indsatslederen.

Heldigvis kom ingen til skade, og nu består brandfolkenes arbejdsopgave i at få røgen ud af kælderen.

- Og så skal skadeservice forbi. Der skal også sendes en elektriker ud for at se på det, siger Peter Kristensen med henvisning til, at adgangen til strøm jo er ganske vigtig, når man har med fødevarer at gøre.

Brandvæsenet blev alarmeret om branden klokken 13.23.