Millioner skal hjælpe voksne til uddannelse

Herningsholm Erhvervsskole og Herning HF & VUC er med i et midtvestjysk samarbejde, der skal hjælpe ledige og ufaglærte

8. oktober 2019, 11.09

Herningsholm Erhvervsskole og Herning HF & VUC er med i et samarbejde, der skal hjælpe voksne i gang med en uddannelse. Foto: PR-Foto

ERHVERV En ansøgning om 20 millioner til at hjælpe voksne i gang med uddannelse har givet pote.

Pengene er gået til et nyt samarbejde mellem syv erhvervsrettede skoler i Midt- og Vestjylland og fire nordjyske erhvervsskoler. De har fået midlerne, så de kan hjælpe små og mellemstore virksomheder til vækst.

En af forudsætningerne for vækst er kvalificeret arbejdskraft, og det kan de lokale erhvervsrettede skoler hjælpe med.

De syv skoler er Herningsholm Erhvervsskole, Herning HF & VUC Skive College, Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern og Uddannelsescenter Holstebro samt Skive-Viborg HF & VUC og VUC Holstebro-Lemvig-Struer. Sammen har de etableret et forpligtende samarbejde - Kompetencepartner MidtVest, i daglig tale KPMV. Og det er i dette samarbejde, at ideen til projektet er født - og nu bliver realiseret til gavn for lokalområdets virksomheder, ansatte og ledige.

Mentorer skal hjælpe

De ansøgte midler skal bruges på at få 450 personer over 25 år - ufaglærte, der allerede er i arbejde, eller ledige - til at gennemføre en erhvervsuddannelse for voksne, så virksomheder i højere grad får adgang til kvalificeret arbejdskraft og dermed øger mulighederne for at realisere deres vækstpotentialer.

En af metoderne til at nå målet er at koble en mentor på ansatte og ledige, så hver enkelt følges hele vejen fra uddannelsesvejledning til at gennemføre en erhvervsuddannelse for voksne - altså fra tanke om uddannelse, til de står med et uddannelsesbevis i hånden.

Projektet har start i november 2019 og slutter i september 2022. I den periode bliver 2000 små- og mellemstore virksomheder i de to regioner besøgt af uddannelseskonsulenter, som hjælper med at afdække virksomhedernes kompetencebehov. Der gennemføres også individuel vejledning af 2700 ansatte og ledige med henblik på at matche kompetencebehov og uddannelsesmuligheder.

Projektet medfinansieres af Den Europæiske Socialfond og de decentrale erhvervsfremmemidler.