HIH-lejren efter finalenederlag og stor sæson: Stolthed skyller sølv-tårerne væk

Herning-Ikast Håndbold var to scoringer fra at nedlægge favoritterne og fremtvinge en tredje finalekamp, selv om topscoreren udgik

22. maj 2019, 09.54

Skuffelsen var enorm lige efter slutsirenen. Her er det målvogter Jessica Ryde (t.v.) og forsvarsgeneralen Mathilde Bjerregaard, der slipper tårerne løs. Men ikke længe efter begyndte stoltheden over en overraskende flot sæson at melde sig. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndbold Tårerne trillede ned ad kinderne på Jessica Ryde, mens Team Esbjergs spillere, ledere og fans festede for fulde gardiner på hendes hjemmebane.

Trods formidabel forsvarsfight tabte Herning-Ikast anden DM-finalekamp 19-20 og må sande, at eventyret er forbi. Esbjerg, der kun har tabt én kamp til et andet dansk hold siden nytår, er danske mestre. HIH-kvinderne - som de fleste eksperter ved sæsonstart så som nummer fire eller fem - er sølvvindere.

- Jeg er virkelig ked af det. Vi gjorde alt for at vinde. Sådan er det her hold: Vi kæmper helt vildt for hinanden og kan så godt lide hinanden. Vi havde også chancerne, siger Jessica Ryde og hiver luft ind:

- Men samtidig fornemmer jeg også en stolthed over at stå her med en DM-sølvmedalje. Vi har spillet en flot sæson. Vi har slået nogle meget gode hold og er fortjente sølvvindere, synes jeg. Det er jeg stolt af, selv om det er kedeligt at se dem feste med deres guldhatte lige nu, fastslår den 25-årige målvogter.

Ligesom holdet har også hun løftet sig og overgået forventningerne i denne sæson. Og den svenske keeper fik også sat et aftryk på DM-finalen. Hun kom på banen fra anden halvlegs start og forlod opgøret med en redningsprocent på 47.

- Men der er også bolde, jeg skulle have reddet. Forsvaret hjælper mig meget, understreger keeperen.

Topscoreren udgik med knæskade...