Massakre-Mogens og Magt-Mette slagter mink-branchen med amatørisme

26. november 2020, 14.45

Asger Christensen. Foto: PR-foto

MINK Socialdemokratiet har dræbt dansk minkavl med udemokratiske, dybt ulovlige beslutninger uden fagligt grundlag samt udmeldinger, der peger i alle retninger - og ingen i partiet tager ansvar for kaosset. For dansk pelsavl og de tusinde familier, der nu frygter for deres fremtid, kan hele situationen ikke karakterises som andet end en kæmpe katastrofe.

Statsministeren og ministerkollegerne kaster nu Mogens Jensen under bussen, men det retter langt fra op på de lovbrud og fatale fejl, man har begået med åbne øjne.

Det står lynende klart, at hele forløbet er ekstremt kritisabelt. Men det eneste, vi får serveret, er dårlige undskyldninger og desperate forsøg på at aflede mediernes og befolkningens opmærksomhed.

Ansvarspilen peger på Mette Frederiksen, som gemmer sig bag Mogens Jensens politiske kadaver. I stedet for at tage ansvar sender hun sine partisoldater ud i forsvar af hende. For eksempel har Anders Kronborg, som er fødevareordfører i Socialdemokratiet, flere gange de sidste uger angrebet Venstre og mig.

Kronborg har kritiseret os for at deltage i debatten og har efterlyst en plan fra Venstre.

Nu er det desværre ikke os, der sidder på regeringsmagten. Men omsider forstår jeg, hvorfor partiet har efterspurgt en plan. Det er jo helt tydeligt, at Socialdemokratiet har manglet en gennemtænkt plan fra begyndelsen.

Først beordrer Mogens Jensen - direkte imod grundloven - alle mink aflivet. Så åbner ministeren pludseligt op for, at der kan fredes 56.000 avlsdyr. Men uden at melde noget ud til minkavlerne. Siden har regeringen og den nu afgående minister, massakre-Mogens, så igen trukket i land og vil aflive alle mink. Usikkerheden for minkavlerne har været ulidelig.

Det har vist sig at være vigtigt, at mig og Venstre har blandet os i debatten. For regeringens magtfuldkommenhed har dræbt en hel branche - endda indledningsvist i strid med Grundloven.

Socialdemokratiet har tydeligvis begravet fagligheden sammen med minkene. Hvad foregår der i regeringen? Og kan minkavlerne og deres familier i det mindste være sikre på at få en ordentlig kompensation? De spørgsmål fortjener de hårdtarbejdende familier, som nu har mistet deres levegrundlag, svar på.

Nu må Mette Frederiksen tage ansvar for hendes massakre imod dansk minkavl.

En statsminister kan ikke nøjes med at flå sin minister for at slippe for skylden, når hun allerede har pelset hele demokratiet.