Marcondes på plads i FCM: Jeg skal tilbage til min bedste udgave

Den tidligere Superliga-topscorer, Emiliano Marcondes, skifter til FC Midtjylland på en lejeaftale frem til nytår. Han vil score mål og tanke selvtillid

2. september 2019, 22.00

FCM-direktør Claus Steinlein havde det store smil på, da han præsenterede klubbens nye offensive profil, Emiliano Marcondes. Foto: Jørn Just

FODBOLD Godt ét døgn efter salget af Gustav Wikheim har FC Midtjylland landet en ny offensiv profil med fart, finter og mål i støvlerne.

Emiliano Marcondes vender tilbage til Superligaen efter godt halvandet år i engelske Brentford, der ligesom FCM ejes af rigmanden Matthew Benham.

Den 24-årige offensivallrounder skifter i første omgang på en lejeaftale, der løber frem til nytår.

- Det har været en svær beslutning at tage, men det er den rigtige for mig og min karriere. Selvom jeg ikke har haft ret lang tid til at overveje den, siger Emiliano Marcondes.

Ordene bliver afleveret i et hjørne af foyeren i Billund Lufthavn. Den teknisk dygtige kantspiller er lige landet fra London og står opringet af journalister fra TV 2, TV MidtVest, Ekstra Bladet og så Folkebladets udsendte. Men det skræmmer ham ikke fra offensive udmeldinger.

- Jeg gør det for at komme tilbage til den bedste udgave af mig selv. Jeg skal spille en masse fodbold og forhåbentlig score nogle mål og vinde kampe med Midtjylland. Jeg skal have noget selvtillid, siger Emiliano Marcondes.

Suveræn topscorer i Superligaen

På halvandet år har han spillet 31 kampe for Brentford. Det er egentlig ikke så skidt, når man tænker på, at han har skullet kæmpe sig tilbage fra to skader undervejs. Men han er ikke tilfreds. Blandt andet fordi Marcondes ikke har præsteret på det niveau, han ved, han kan. Eksempelvis har han endnu ikke scoret et mål for Brentford.

- Jeg har scoret i træningskampe, men i turneringskampene har jeg været uheldig. Jeg har haft nogle skud på stolperne og overliggeren. Men det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med, fastslår Emiliano Marcondes.

Inden skiftet til Brentford var han suveræn topscorer i Superligaen med 17 mål på én halvsæson.

- Jeg har kun fire måneder nu, så jeg når nok ikke derop, men selvfølgelig forventer jeg af mig selv, at jeg kan gøre en forskel for Midtjylland, fastslår kantspilleren, som trods alt har spillet fem kampe for Brentford i denne sæson.

Tanken om at spille for FCM har strejfet ham flere gange. Den var nærliggende, når de to klubber har samme ejer.

- Mange folk har også nævnt det for mig, så selvfølgelig har jeg tænkt den tanke før, men det var først nu, det blev aktuelt, siger Emiliano Marcondes.

FCM var fjende nummer ét

Det bliver specielt for ham at trække den sorte trøje over hovedet. Som ungdomsspiller var FCM nemlig den ultimative fjende for ham og FC Nordsjælland.

- Der var ingen, vi hellere ville slå. Midtjylland synes jo, at de har landets bedste akademi, og det synes folk i Farum jo også, at de har. Men jeg skal nok få vænnet mig til trøjen, smiler kantspilleren.

Han er tidligere holdkammerat med FCM-keeper Jesper Hansen og kender en stribe andre spillere i klubben i forvejen. Det gør skiftet nemmere.

- Jeg så også kampen mod Brøndby i går, og det var fedt at se, hvordan de turde spille sig ud af Brøndbys pres. Det er lige sådan, jeg gerne vil spille. Jeg er sikker på, at det bliver godt, fastslår Emiliano Marcondes.

Emiliano Marcondes

Født 9. marts 1995 i Hvidovre (24 år)

Position: Offensiv allrounder

Højde: 182 centimeter

Klubkarriere:

-2010: Hvidovre

2010-2017: FC Nordsjælland, 120 kampe og 38 mål

2018-2019: Brentford FC (England), 31 kampe - 0 mål

2019-: FC Midtjylland

Udvalgte meritter:

42 U-landskampe og 10 mål for Danmark

Var topscorer i Superligaen, da han i januar 2018 blev solgt til Brentford