Jobpatrulje i Ikast: Fik nej tak to steder

15. juli 2021, 11.36

Foto: Jens Anker Tvedebrink

IKAST To steder i Ikast var jobpatruljen ikke velkommen, da de på den årlige sommertur besøgte byen i mandags

Det var således ikke alle steder, at patruljen fik lov at komme ind, skriver de i en pressemeddelelse

-Det er superærgerligt. Vi kommer jo blot for at gøre både ungarbejderne og arbejdsgiverne klogere på de unges rettigheder, siger Nanna Silke Ploug Pedersen, der er ungdomskonsulent i HK MidtVest og koordinator af Jobpatruljen i det midt- og vestjyske.

Jobpatruljen i det midt- og vestjyske har denne gang fokus på at undgå arbejdsskader.

Oplevelsen er, at alt for mange ungarbejdere ikke bliver instrueret tilstrækkeligt og ikke får den nødvendige oplæring til at undgå arbejdsskader. Jobpatruljen kunne i 2020 konstatere, at godt 30 procent manglede instruktioner i at undgå arbejdsskader.

De steder, hvor Jobpatruljen fik lov at komme ind i Ikast, var forholdene i orden. Jobpatruljen stødte således ikke på kritisable forhold

Det er HK og 3F, der med opbakning fra de lokale sektioner af FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, og dermed en række andre fagforeninger, står bag Jobpatruljen, der ser de unges arbejdsvilkår efter i sømmene.

Jobpatruljen besøgte mandag Nykøbing Mors, Skive, Fur, Ikast og Brande, og det blev til 218 virksomhedsbesøg og 49 interviews. Generelt oplevede de frivillige at blive taget supergodt imod. Der var en god, men travl stemning i det midt- og vestjyske sommerland.

Indlæser debat...