Herning-kunstner i Holstebro

29. maj 2020, 10.38

Mathias Dyhr har lavet denne tegning, der fortæller lidt om, hvad man kan opleve i Kunstteatret.

Herning Har man mod på en tur til Holstebro, så kan man på Holstebro Kunstmuseum i sommermånederne opleve fænomenet Kunstteater, som Herning-kunstneren Mathias Dyhr står bag.

Mathias Dyhr, der er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, kom på idéen om Kunstteater, da han var såkaldt artist-in-residence hos Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro - for et par år siden. Kunstteater er et arbejdsfællesskab for tværdisciplinære kunstneriske produktioner, som Mathias Dyhr laver sammen med forfatter Maria Hesselager.

»Alle i Husene« hedder »udstillingen«, der er en serieforestilling bestående af seks episoder fra 5. juli til 30. august.

Hver episode varer 20 minutter, og de optrædende kommer fra et bredt felt af discipliner, som indbefatter teater, cirkus, musik og klassisk sang. Sammen med en række talende skulpturer indtager de rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig kunstscenografi. På skærme vil man i udstillingsperioden have mulighed for at opleve de tidligere forestillinger.