Skoleelever stemte blåt i Spjald: Overraskende mange stemmer til Radikale Venstre

15. oktober 2021, 12.22

Sådan så den stemmeseddel ud elverne skulle stemme på ved valget på Spjald Skole. 50 elever stemte i 8. klasse og 9. klasse på skolen. Foto: Jens Kristian Lynderup

SPJALD Hverken KD, SF, Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige fik en eneste stemme på Spjald Skole, da eleverne skulle stemme på, hvem de synes, der skal i Folketinget, hvis de skulle bestemme og der var valg her og nu.

Ikke overraskende fik Venstre, Det Konservative Folkeparti og Socialdemokraterne mange stemmer, da det var kandidater fra disse tre partier, der duellerede i en paneldebat foran eleverne onsdag formiddag. Og her vandt Venstre med 36 procent af stemmerne foran Det Konservative Folkeparti med 22 procent og socialdemokraterne, som kun fik 16 procent af stemmerne.

Den store overraskelse er, at Radikale Venstre faktisk fik 20 procent af stemmerne uden at være repræsenteret i panelet.

Resultatet blev sendt ind og torsdag aften var der valgfest på Christiansborg, hvor alle partier var repræsenteret.

På landsplan vandt socialdemokraterne valget med 23.6 procent af stemmerne, mens Det Konservative Folkeparti fik 14,2 procent af stemmerne og Venstre fik 11,8 procent. Det er samlet set rød blok, der vinder skolevalget 2021 med 57,4 procent af alle stemmer.

Indlæser debat