Jubelfest i Ikast: FCM’s U19-helte hyldet for endnu et dansk mesterskab

Et nederlag i sidste kamp kunne på ingen måde spolere guldfesten for FCM-talenterne

Udgivet:27. maj 2023, 15.58

Læsetid:2 minutter

Anfører Pontus Texel gør klar til at løfte det lille mesterskabstrofæ, der beviser, at FC Midtjylland nu har vundet 10 U19-mesterskaber på 19 sæsoner. Til venstre i billedet ses cheftræner Kenneth Andersen. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

4 måneder siden

FODBOLD De kender efterhånden guld-fornemmelsen hos FC Midtjyllands U19-mandskab.

Lørdag eftermiddag blev holdet nemlig for 10. gang på bare 19 år fejret som danmarksmestre i U19-ligaen. Titlen blev sikret allerede i sidste weekend med en 2-0-sejr over OB. Det betød, at lørdagens kamp mod FC København hjemme i Ikast var uden betydning.

Selv om københavnerne vandt kampen 3-0, var det ikke nok til andet end sølvmedaljer. De var dog også suveræne på andenpladsen, da der er yderligere 10 point ned til FC Nordsjælland, der tager bronze.

Fakta

U19-ligaen: FC Midtjylland - FC København 0-3 (0-0)

0-1 Oscar Højlund 56'

0-2 Pontus Texel 59' (selvmål)

0-3 Victor Froholdt 65'

Rødt kort: Jamiu Musbaudeen 41' (FCM)

Masser af tilskuere havde fundet vej til EDC Arena i Ikast til guldfesten. Kampen på kunstgræsset blev dog aldrig det store sus. Slet ikke efter at FC Midtjyllands Jamiu Musbaudeen efter 41 minutter fik sit andet gule kort og dermed blev udvist. Herfra dominerede københavnerne tungt.

Så gives der fuld gas på fejringen! Foto: Chresten Bergh

Tre hurtige mål

I løbet af anden halvlegs første 20 minutter scorede FCK tre gange - den ene scoring var dog et selvmål fra FCM’s indskiftede anfører Pontus Texel, der kom ind fra anden halvlegs start - og så var der ikke mere at spille om.

Med de tre hurtige FCK-kasser i løbet af bare ni minutter lignede det en ren legestue. Men de unge Ulve fik styr på tropperne og kæmpede sig hæderligt igennem resten af kampen og skabte også et par spredte chancer.

Men alle ventede sådan set bare på slutfløjt, champagnesprøjt og medaljeoverrækkelse. Her kunne anfører Pontus Texel få et lidt sjovere hovedrolle. Han fik overrakt den ganske lille pokal, og så var der ellers fest og jubel. Træner Kenneth Andersens tropper gav den gas i det flotte solskin, og der var naturligvis masser af familie og venner, der stod klar med krammere og high fives.

Fejringen fortsætter med en afslutningsfest i aften.

Foto: Chresten Bergh
Læs også
10. mesterskab til U19-holdet: »Guldulvene« gjorde det igen 10. mesterskab til U19-holdet: »Guldulvene« gjorde det igen
Læs også
10. mesterskab til U19-holdet: »Guldulvene« gjorde det igen