Plantekongres tager højde for pandemien

Arrangørerne vil ikke samle 2000 mennesker i Herning Kongrescenter, og det har de fundet en løsning på

7. januar 2022, 15.34

Plantekongres bliver en hybrid denne gang. Foto: PR-Foto

KONGRES Næste uge er der plantekongres, men situationen omkring coronapandemien betyder imidlertid, at arrangørerne ikke føler, at det er forsvarligt at samle 2000 mennesker i Herning Kongrescenter 12. og 13. januar.

De tre arrangører, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og landbrugsrådgiverne Seges har derfor besluttet at omdanne plantekongressen til en hybrid, hvor deltagere kan vælge enten at møde op i Herning eller deltage digitalt.

- Vi er frygteligt kede af, at vi heller ikke denne gang kan holde den store kongres med faglighed, networking, festmiddag og debatter for fuld udblæsning. Det er vi mange, som havde glædet os til. Men situationen er, som den er, og vi gør nu alt for at skabe et godt fagligt arrangement, hvor danske landmænd, rådgivere og alle andre kan blive opdateret med den nyeste viden, lyder det i en pressemeddelelse fra afdelingschef Jens Elbæk fra Seges.

Ændrer lidt i programmet

Det betyder små ændringer i programmet.

- Vi har jo allerede et fantastisk program med fokus på tidens mest aktuelle dagsordener og en masse dygtige indlægsholdere. Nu plukker vi lidt i det og sammensætter et lidt mindre program med de mest praktiske og landmandsrettede emner inden for produktion, natur og miljø, furtæller Seges-afdelingschefen. Programmet bliver nu i hovedtræk således, at man 12. januar livestreamer årsmødet for Planteproduktion. 13. januar kan man deltage i kongressen i Herning, hvor der vil være to spor. Man kan også vælge at sidde hjemme og følge livesteams af indlæggene. 17. til 20. januar vil der så være yderligere 18 webinarer, som man kan klikke sig ind på hjemmefra.

- Det er ærgerligt

- Vi havde alle glædet os til at kunne mødes igen, men med den seneste corona-udvikling, så vælger vi at lave et setup, hvor alle kan se og lytte med hjemme fra kontoret, online. Det er ærgerligt, men vi prøver på denne måde at give alle adgang til at være med til årsmødet - også selvom det er bag en skærm, siger Torben Hansen, formand for Landbrug & Fødevarer, Planteproduktion.

På kongressen kan deltagerne blandt andet høre om de nyeste anbefalinger til dyrkning af afgrøder og håndtering af ukrudt, sygdomme, skadedyr og resistens. Det sker med indlæg, der har titler som »Er nitrifikationshæmmere sagen?«, »Sådan rammer du den rigtige proteinprocent i maltbyg« og »Kålbrok - en stigende udfordring i dansk rapsproduktion«.

Indlæser debat