En hilsen fra Canada

23. juni 2021, 13.04

Fodboldfans ser Danmark spille landskamp mod Rusland på Sifs Plads i København mandag 21. juni. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

FODBOLD We are red, we are white, we are danish dynamite.

Tirsdag fik jeg en hilsen fra en niece i Calgary, Canada. Det var dejligt at høre, at hele familien derovre fulgte med i Danmarks fodboldeventyr og føler sig som en del af det. Hun skriver: »Det var en intens kamp at følge, børnene og jeg hoppede og råbte højt ved Danmarks fine mål«.

De fulgte også med i dramaet omkring Christian Eriksen, og de glæder sig og tror på en sejr til Danmark på lørdag. Man kan godt følge en landskamp med Danmark, selvom tidsforskellen er otte timer.

Det er en sportsinteresseret familie, jeg har derovre, alle børn og børnebørn har eller spiller ishockey eller fodbold.

Mit indtryk er, at Canada er et sportsinteresseret land. Da vi sidst var på besøg i Calgary, afholdt Canada VM i fodbold for kvindeungdomshold, hvor Danmark var med blandt deltagerne. Vi så alle kampene på tv og blev oplyst om, at der var omkring 15.000 tilskuere på stadion til alle kampene.

Måske er der nogen af spillerne på vores kvindelandshold, der var med dengang, men herhjemme kan vores fremragende kvindelandsholdet ikke samle så mange tilskuere.

Indlæser debat...