Sikker skolevej til Vildbjerg Skole

16. april 2021, 13.10

Juliane Overgaard. Foto: Privatfoto

SIKKERHED Alt for mange børn er utrygge ved at cykle hjem fra Vildbjerg Skole. Derfor skal børnenes sikkerhed og tryghed prioriteres nu.

Jeg glæder mig over, at mange børn cykler til og fra skole. Der er allerede gjort meget for at sikre god og tryg skolevej. Der er skolepatrulje ved Lysgård Søvej i myldretrafikken om morgenen, så børnene sikkert kan krydse Lysgårdvej og fortsætte ad cykelstien til skolen. Den nyanlagte cykelsti langs Lysgårdvej gør, at eleverne fra midtbyen slipper for at krydse Lysgårdvej. Så langt så godt!

Men dette er desværre ikke godt nok, da det kun løser problematikken om morgenen. Om eftermiddagen er der ingen skolepatrulje, hvilket gør, at børnene selv skal krydse Lysgårdvej, som er en befærdet vej, hvor der trods tydelig skiltning med maksimalt 40 desværre køres alt for stærkt. Alt efter hvor gammel eleven er, er der to naturlige steder at krydse Lysgårdvej. Udskolingseleverne gør det ved rundkørslen ved skolen, Bjørnkærvej. Eleverne fra mellemtrinnet og indskolingen har udgang via Lysgård Søvej og krydser selv Lysgårdvej ved overgangen, som om morgenen er sikret med skolepatruljen. Det er ikke sikkert nok!

Den nye cykelsti langs Lysgårdvej er en kombineret gang-/cykelsti og er ensrettet. Det vil sige, at den kun kan bruges af eleverne om morgenen, hvor de cykler til skole, da de ellers vil cykle mod ensretningen. Det er der dog mange børn og unge, der ikke tager højde for, da det er nemmere at blive på samme side af vejen og for de mindste mest sikkert, da de så først skal krydse Lysgårdvej ved lysreguleringen ved Park Alle.

Min egen datter i 2. klasse vælger sidstnævnte mulighed med at cykle mod ensretningen, da hun synes, det er utrygt at krydse Lysgårdvej uden skolepatrulje. Hun ved godt, at det er forkert, men tør ikke andet!

Derfor er løsningen, at der findes midler til skolepatrulje om eftermiddagen i tidsrummet 13.30 -15.00, hvor størstedelen af elever i indskoling og mellemtrin får fri. Derudover bør den nye cykelsti sikres med rækværk, da den ligger lige ud til kørebanen og er for smal. Når de store elever overhaler de mindre eller cykler flere ved siden af hinanden, er der risiko for, at en cykel kommer ud på kørebanen til fare for cyklist og bilist. Det er børnenes sikkerhed frem for alt!

Indlæser debat...