Bestseller-ejer investerer 130 millioner kroner

Anders Holch Povlsen har købt sig ind i israelsk modeportal

19. juni 2021, 09.05

Anders Holch Povlsen køber sig ikke kun ind i fodboldklubber. I denne uge blev han medejer af en israelsk modeportal. Foto: Tom Laursen

OPKØB Zalando, About You, Asos og Miinto. Dette firkløver af fremadstormende modeportaler får nu selskab af israelske Terminal X i den portefølje af selskaber, som Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er medejer af.

Den børsnoterede israelske modekoncern Fox oplyser nemlig i en pressemeddelelse, at deres underselskab Terminal X har fået Anders Holch Povlsen som ny medejer gennem Bestseller-ejerens investeringsselskab Heartland.

Imponeret Bestseller-ejer

Holch Povlsen har købt otte procent af selskabet for godt 130 millioner kroner. Han har endda sikret sig, at ejerandelen kan vokse til over ti procent, når firmaet om et stykke tid forventes at blive børnoteret i Israel.

- Vi er meget imponerede over Terminal X. Selskabet har bemærkelsesværdige kapaciteter med høj salgsvækst og markant stigning i selskabets resultater, som motiverede mig til dette parterskab. Jeg tror på virksomheden, dens evner og dens vækstpotentiale, udtaler Anders Holch Povlsen i meddelelsen.

Bestseller-ejerens indkøb er som altid sket gennem Heartland. Investeringselskabet er en gigantisk milliardgesjæft, der seneste har købt en fjerdedel af FC Midtjylland for 125 millioner kroner.

Ud over en fodboldklubber - og Bestseller og en masse modeportaler - er man også ejer og medejer af dusinvis af andre virksomheder eksempelvis Skousen, Nemlig, Normal og Whiteaway samt skovirksomheden Bianco, vinforhandleren Winefamily, smykkevirksomheden Julie Sandlau og designvirksomheden »&tradition«.

Heartland forventer en indtjening på op mod to milliarder kroner i det indeværende regnskabsår.

Finder fremtidens stjerner

Terminal X sælger mere end 160 kendte brands og også tøj i eget navn.

Det er Fox-koncernen, der står bag Terminal X, De driver omkring 800 butikker i Israel og beskæftiger 8500 ansatte.

Terminal X er hjemmehørende i Tel Aviv. De kalder sig selv i pressemeddelelsen førende indenfor sit felt i Israel, og deres administrerende direktør Nir Horowitz’ forventninger til partnerskab med Bestseller-ejeren er, at det kan få virksomheden til at vækste yderligere både på hjemmemarkedet og på nye markeder.

- Og så har Heartland bare bevist mange gange, at de kan identificere e-handelsvirksomheder, før de bliver globale markedsledere, roser han.

Indlæser debat...