Stærk udesejr: Blue Fox sænkede mestrene

Scoringer fra Mathias Bau Hansen og Thomas V. Andersen sørgede for 3-1-gevinst i Aalborg

Udgivet:27. september 2022, 22.21

Læsetid:2 minutter

Tristan Pomerleau og Herning Blue Fox vandt tirsdagens intense udekamp i Aalborg. Foto: Danmarks Ishockey Union

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Tirsdag aften tog Herning Blue Fox sæsonens hidtil største skalp.

Efter en glimrende, kompetent og disciplineret holdpræstation vandt Blårævene fuldt fortjent med 3-1 ude over Aalborg Pirates’ forsvarende danske mestre.

To mål af landsholdsangriberen Mathias Bau Hansen og en træffer af angrebskollegaen Thomas Vilstrup Andersen sænkede sidste sæsons guldvindere i Sparekassen Danmark Isarena - også kendt som Gigantium.

Og Blue Fox fik en drømmestart i Nordjylland.

Der var blot spillet fire et halvt minut, da Mathias Bau Hansen bragte gæsterne i front. En Herning-omstilling førte til en aggressiv puckerobring af Phillip Marinaccio. Canadieren skubbede skiven videre til Brett Perlini, der lynhurtigt fandt en helt fri Bau foran rammen. Den store forward svigtede ikke over for Thomas Lillie i det nordjyske mål.

Men føringen holdt kun i lidt under tre minutter.

Aalborg-forwarden og herningenseren Patrick Bjorkstrand, der har fortid i Blue Fox, fik alt for meget plads centralt, og han havde ingen problemer med at omsætte tilbuddet til en sikker scoring op i målhjørnet. En anden forhenværende Herning-spiller, den svenske back Oskar Drugge, blev noteret for assisten.

Canadisk blod på isen

En medlevende og dramatisk første periode måtte afbrydes i en håndfuld minutter. Årsagen var en hovedskade til Phillip Marinaccio.

Herning-angriberen blev fra kort afstand ramt i ansigtet af pucken, og den uheldige nordamerikaner røg straks i isen med blodet sprøjtende fra ansigtet. Pucken ramte Marinaccio lige under højre øje. Efterfølgende måtte canadierens blodstænk hele vejen ned mod omklædningsrummet skrabes af banen, inden spillet kunne genoptages.

I fornuftig kontrol

Aalborg var toneangivende inden den første pause, men en velspillende målmand Mac Carruth og Blue Fox-defensiven forsvarede sig godt samtidig med, at udeholdet flere gange spillede sig frem til fine kontrachancer.

Andris Dzerins burde have scoret i slutningen af perioden, men letten manglede skarphed. Det samme gjorde det herningensiske powerplay i begyndelsen af anden periode, hvor Blue Fox spillede to minutter i fem mod tre.

De danske mestre øgede trykket i den midterste periode, men der var aldrig antydning af panik hos Blårævene, der stod imod - og i slutningen af perioden ovenikøbet slog til med endnu en træffer.

I sekunderne forinden havde kaptajn Morten Poulsen ramt stolpen efter en omstilling, og kort efter kunne Mathias Bau Hansen sende sin og Hernings anden scoring i nettet. Brett Perlini og Petter Hansson stod for det hidsige forarbejde.

I begyndelsen af tredje periode formåede Thomas Vilstrup Andersen at udbygge forspringet, og scoringen til 3-1 punkterede for alvor den nordjyske atmosfære i Gigantium. Hjemmeholdet fandt aldrig modsvaret - heller ikke selv om Aalborg-mandskabet forsøgte at øge presset i slutfasen, blandt andet med to mand i overtal i powerplay.

Sejren til Blue Fox kunne der ikke indvendes noget imod på en stærk tirsdag aften, hvor kollektivet forsvarede og spillede sig til tre solide point over mestrene.

Hernings næste kamp i Metal Ligaen er fredagens hjemmebaneopgør mod Esbjerg Energy.

Indlæser debat