Svømning, cykling og løb: Triatleterne indtog Herning

Efter sidste års aflysning og siden en flytning fra 12. juni i år blev Challenge Herning gennemført lørdag

Udgivet:11. september 2021, 15.12

Læsetid:1 minut

1,9 kilometer rundt i Fulgsang Sø skulle deltagerne i Garmibn Challenge tilbagelægge, inden de skulle cykle 90 kilometer. Stævnet blev sluttet af med 21 kilometers løb. Foto Jørn Deleuran

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

TRIATLON Omkring 800 deltagere i Challenge Herning satte lørdag Herning på den anden ende. Godt nok var deltagerantallet i år væsentlig lavere end tidligere udgaver - sandsynligvis på grund af mange corona-usikkerheder, men det ændrede ikke på, at det bliver synligt, når så mange dyster på mellemdistancen, svarende til en halv ironman. Det vil sige først 1,9 kilometer svømning i Fuglsang Sø, herefter en cykeltur på 90 kilometer, der blandt andet bragte deltagerne omkring Troldhede, Skarrild, Brande, Fasterholt og tilbage til Herning. Her skulle anstrengelserne sluttes af med 21 kilometer i løbeskoene rundt i det centrale Herning. Løbeturen gik eksempelvis ind gennem Herning Bibliotek.

Mændenes udgave blev vundet af den dobbelt danske mester Thor Bendix Madsen foran tyskeren Boris Stein. Danskeren kom i mål på 3 timer og 40, mens tyskeren var lige godt to minutter efter.

Hos kvinderne var der tysk sejr. Den gik til Lisa Gerss, efter at danske Shiva Leisner længe havde ført. Hun gik dog gevaldigt i stå på den sidste del af løbeturen og sluttede som nummer tre.

Foruden små 30 professionelle mænd og kvinder stillede en lang række motionister til start, og mange af dem vil være i aktion flere timer længere end de hurtigste.

Et par gevaldige byger ramte arrangementet undervejs, men det så nu ikke ud til at slå deltagerne ud af kurs.

Man hjælper hinanden i triatlon. Foto: Jørn Deleuran
Foto: Jørn Deleuran