EM-slutrunde: Fire Ikast-spillere udtaget til dansk EM-trup

Fire spillere fra Ikast Håndbold er i dag blevet udtaget til EM-slutrunden for det danske landshold

Udgivet:06. oktober 2022, 13.04

Læsetid:2 minutter

Playmaker Simone Petersen er en af fire spillere fra Ikast Håndbold, der er udtaget til EM i november. Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Simone Petersen, Sarah Iversen, Emma Friis og Cecilie Brandt var alle på listen, da landstræner Jesper Jensen torsdag satte navne på spillerne i landsholdstruppen til EM i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.

De fire spillere fra Ikast Håndbold har alle været en del af landsholdstruppen i det seneste halve års tid, så udtagelsen er ikke uventet. Men den vækker helt sikkert stor glæde og lettelse hos de fire spillere.

Venstrefløjen Emma Friis har i de seneste 10 dage været ude med en mindre fodskade og gik glip af Golden League-stævnet i Danmark i sidste uge. Men den 22-årige herningenser er alligevel blevet udtaget til det, der bliver hendes anden slutrunde på seniorplan. Friis var også med til VM i Spanien sidste år, da Danmark vandt VM-bronze.

Også playmaker Simone Petersen er med for anden gang. Hendes udtagelse har der ikke været grund til at tvivle på.

For højrefløjen Cecilie Brandt bliver det allerførste slutrunde. Den 20-årige herningenser debuterede på landsholdet i marts, men har siden da været en fast del af holdet.

Brandt udgik med en skade, da Ikast Håndbold i aftes vandt på udebane mod Horsens. Hun vrikkede om på foden i duel med Laura Damgaard, men det ventes ikke at være alvorligt.

Endelig er Sarah Iversen tilbage i landsholdsvarmen. Den 32-årige stregspiller var en del af det danske landshold ved VM 2017, EM 2018 og VM 2019, men den kommende EM-slutrunde bliver hendes første, efter at hun er blevet mor.

EM-slutrunden begynder 4. november. Danmark møder værterne fra Slovenien på åbningsdagen og er desuden i pulje med Serbien og Sverige.

Sverige har i øvrigt også udtaget sin EM-trup i dag, og der blev plads til både Emma Lindqvist og Jessica Ryde fra Ikast Håndbold.

Følgende 16 spillere er udtaget til EM for det danske landshold:

Målvogtere: Sandra Toft (Györ, Ungarn) og Althea Reinhardt (Odense Håndbold).

Stregspillere: Kathrine Heindahl (Team Esbjerg), Rikke Iversen (Odense Håndbold) og Sarah Iversen (Ikast Håndbold).

Fløjspillere: Emma Friis (Ikast Håndbold), Elma Halilcevic (Nykøbing Falster), Trine Østergaard (BBM Bietigheim, Tyskland) og Cecilie Brandt (Ikast Håndbold).

Bagspillere: Kristina Jørgensen (Metz, Frankrig), Anne Mette Hansen (Györ, Ungarn), Mie Højlund (Odense Håndbold), Simone Petersen (Ikast Håndbold), Mia Rej Frahm (Odense Håndbold), Louise Vinter Burgaard (Metz, Frankrig) og Mette Tranborg (Team Esbjerg).

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere