Gjellerups nye præst indsættes 4. juni

Jakob Terp Legarth flytter med sin familie ind i præstegården i Gjellerup - og indsættes 4. juni

Udgivet:24. maj 2023, 10.32

Læsetid:2 minutter

Jakob Terp Legarth og hustruen Hanne har børnene Maiken, Asbjørn og Selma. Foto: Gjellerup Kirke

GJELLERUP Siden 1. oktober, hvor sognepræst Brian Krüger Iversen efter 15 år som sognepræst flyttede til Herning for at blive provst i Herning Søndre Provsti, har præstegården over for Gjellerup Kirke stået tom. Men fra 1. juni bor der igen en præstefamilie ind i boligen, når Jakob Terp Legarth og familie flytter ind.

44-årige Jakob Terp Legarth kommer fra en stilling som sognepræst i Ringive Pastorat ved Give, hvor han de seneste 15 år har været sognepræst for pastoratets tre kirker.

Sammen med sin hustru Hanne har parret tre børn, Maiken og Selma på 17 år og Asbjørn på 15. I en hilsen til Gjellerup Sogns menighed fortæller han desuden, at han er begejstret for fodbold, tennis, løbeture, natur, kirke og mennesker.

- Og så er jeg meget optaget af, at kirken må være en integreret og aktiv del af lokalsamfundet. Jeg tror på, at kirkens centrum, Kristus, er vigtig og relevant for alle mennesker, og at vi derfor som kirke konstant må være optaget af at formidle evangeliet på forskellige nærværende måder, siger Jakob Terp Legarth.

Indsættes af sin forgænger

Den nye sognepræst indsættes ved en festlig gudstjeneste søndag 4. juni, og menighedsrådsformanden ved Gjellerup Kirke, Henrik Kristoffersen, håber, at rigtig mange vil være med til at byde den nye præst velkommen til sognet.

- Vi er i menighedsrådet rigtig glade for, at Jakob Terp Legarth søgte stillingen og siden sagde ja til at blive Gjellerup sogns nye præst. Vi ser meget frem til samarbejdet og håber, at Jakob og familien må komme til at falde rigtig godt til her ved kirken og i sognet med alle dets mulighed, aktiviteter og fællesskaber, siger han i en pressemeddelelse.

Og spørger man den nye sognepræst er glæden gengældt:

- Jeg glæder sig meget over, at jeg fra 1. juni er Gjellerup Sogns nye sognepræst. Jeg har indtryk af, at Gjellerup Kirke favner meget bredt i sine tilbud og sin måde at være kirke på - og det glæder jeg mig meget til at blive en del af. Vi glæder os til som familie at flytte ind i præstegården overfor kirken og til at blive en del af menigheden og livet i Gjellerup Sogn.

Jakob Terp Legarth indsættes 4. juni klokken 10.00 i Gjellerup Kirke af provst Brian Krüger Iversen.

Efter gudstjenesten er alle velkomne til at deltage i den efterfølgende kirkefrokost, hvortil der er kræves tilmelding til Gjellerup kirkekontor.

Den nye sognepræst Jakob Terp Legarth ser frem til sin indsættelse i Gjellerup Kirke. Foto: Gjellerup Kirke

Indlæser debat