Stort antal elever smittet: Midtjysk Efterskole har sendt alle hjem

10. maj 2021, 11.47

Efterskolen er lukket, fordi et stort antal elever er smittet med coronavirus. Foto: Privatfoto

EJSTRUPHOLM I sidste uge måtte Midtjysk Efterskole konstatere, at flere elever slog positivt ud på test for covid-19. Skolen valgte derfor at sende alle elever og medarbejdere hjem.

Hen over weekenden har skolen løbende modtaget meldinger fra de hjemsendte elever, som nu alle er blevet testet ved den mere grundige PCR-test, og 21 elever og en voksen er bekræftet smittet.

Det betyder, at skolen vil være lukket ned indtil i morgen, tirsdag 11. maj, hvor elever og personale med negative test kan vende tilbage.

Elever, som er testet positive, skal testes igen, og vil først kunne vende tilbage efter en uge, eller når de har været symptomfrie i 48 timer.

- Vi har haft et løbende og godt samarbejde med Smitteopsporingen, som har vejledt os, og vi følger selvfølgelig de anbefalinger, der kommer derfra, siger forstander Bo Thorup.

Han er selvsagt ked af at måtte afbryde skoleåret for eleverne, som i forvejen har været hårdt ramt med den lange nedlukning fra december til marts.

- Vi lægger os i selen for at få hele årsplanen til at gå op, så eleverne får så meget af det gode efterskoleliv, som de har drømt om, selv om vi nu igen har mistet tid. Af samme grund holder vi ikke fri i Kristi himmelfartsdagene, siger Bo Thorup,

Han udtrykker samtidig et fromt håb om, at det vil lykkes at holde smitten for døren resten af skoleåret.