Unge Sangere for 23. gang

Talentkonkurrencen i Ikast afvikles i påsken næste år

17. december 2017, 12.02

Glade unge sangere i massevis er strømmet til Ikast gennnem årene. Her er semifinaleholdet fra sidste års stævne. Foto: Steen Hebsgaard

IKAST Med mere end 20 år bag sig er der masser af erfaring bag det hold af arrangører, der står klar med den 23. udgave af landets eneste talentkonkurrence for unge musical- og klassiske sangere i 2018.

Den finder sted i dagene 24.-27. marts 2018.

Tilmeldingen til talentkonkurrence er startet, og sangere er begyndt at strømme til.

Projektet, der opstod på baggrund af en mange-årig tradition i Ikast for at udklække unge sangtalenter inden for både klassisk sang og musical, har i dag opnået anerkendelse i vide kredse.

Ikast-Brande Kommune har ophøjet konkurrencen til en del af kommunens kultur-kanon, og landets konservatorier og musicalakademiet i Fredericia har også taget stævnet til sig og er efterhånden faste gæster til Unge Sangere - enten som medvirkende i masterclasses eller som gæstedommere.

Alene det faktum at rigtig mange af dem, der optages på konservatorierne og på musicalakademiet, har været med i Unge Sangere, har gjort indtryk.

Ud over den vigtige ballast, er projektet støttet bredt af fonde og erhvervslivet.

Og ikke mindst af lokalsamfundet, som får koncertmæssige oplevelser ud over det sædvanlige ud af de fire dage, stævnet varer.

Galleriet af folk, der medvirker i forbindelse med Unge Sangere som dommere, sangere, coaches og lignende, taler også sit tydelige sprog:

To vindere skal kåres

I år består dommerkomiteen af overdommer, professor og pianist Erik Kaltoft, sanger og skuespiller Søren Launbjerg, operasanger Jens Krogsgaard og operasanger Elsebeth Dreisig.

Desuden medvirker pianist Ulrich Stærk, som er med i dommerpanelet og er konkurrencens omdrejningspunkt, når der skal akkompagneres. Dertil kommer operasanger Jesper Buhl, sanger og sangpædagog Lise Nees, Fredericia Teaters direktør Søren Møller, kordirigent Morten Kold, mastercoach Ulla Kudsk Jensen og pianisterne Maren Marie Tange og Jakob Lindbirk.

I talentkonkurrencen kåres to vindere - én indenfor klassisk sang og én indenfor musical. Dertil kommer en række priser, der hædrer de unge talenter.

Men først og fremmest er Unge Sangere en mulighed for at sangtalenter kan mødes for at afprøve og få vurderet deres kunnen, samt at give de unge en mulighed for at udvide deres sanglige og musikalske forståelse i et samspil med hinanden og med de professionelle musikere og pædagoger, som er til stede.

Flere koncerter

I forbindelse med Unge Sangere er der tradition for at afvikle koncerter, dels for deltagerne, dels for alle interesserede.

Der vil være åbningskoncert 24. marts med operasangerne Elsebeth Dreisig og Jens Krogsgaard samt pianist Ulla Kudsk Jensen.

Ud over disse koncerter kan publikum deltage i en musicalkoncert 25. marts med Lise Nees og Søren Launbjerg. Der er semifinale 26. marts og en stor finale- og gallakoncert 27. marts.