HIH tager niende sejr på stribe: Randers nedlagt i Ikast

Uden at imponere vandt Herning-Ikast Håndbold 29-26 over Randers

Udgivet:19. januar 2022, 20.01

Læsetid:2 minutter

Blot 17-årige Julie Scaglione blev topscorer for HIH, der onsdag vandt over Randers HK. Foto: Jørn Deleuran

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Kvinderne fra Herning-Ikast Håndbold er resultatmæssigt inde i en rigtig fin stime. Onsdag aften blev det til den niende sejr på stribe på tværs af anstrengelserne i ligaen og i European League.

HIH hører til blandt de fire hold, der har skilt sig ud i toppen af Bambusa Kvindeligaen, og mandskabet var naturligvis også storfavorit mod Randers, der kæmper hårdt for at nå blandt de otte hold, der kommer med i slutspillet. Desuden har kronjyderne været gennem økonomiske udfordringer og sagt farvel til et par profiler i utide.

Gæsterne kom ellers godt fra land og førte 3-2, men det blev deres sidste føring i kampen. HIH gik til 8-5, 14-10 og førte ved pausen 18-12.

Det lignede en tidlig afgørelse, og kampen, der var den første med tilskuere i år, blev da heller aldrig for alvor spændende efter pausen.

HIH-træner Kasper Christensen kunne flittigt bruge alle sine spillere uden at det gik mærkværdigt ud over spillet, der dog heller aldrig blev meget mere end jævn.

Randers hang på

Der blev brændt chancer - også af de helt store - men gæsterne manglede det sidste, selv om de holdt sig inde i kampen stort set til det sidste.

De kom på 20-24 i et overtal midt i halvlegen og 23-26 lidt senere, men det blev også det tætteste.

Uden at imponere i slutfasen vandt hjemmeholdet 29-26, da gæsterne reducerede til slutresultatet i kampen sidste sekunder.

Blot 17-årige Julie Scaglione havde en stor aften i bagkæden. Hun strøede om sig med lækre frispilninger og scorede også selv seks gange og ramte stolpen et par gange. Hun blev dermed topscorer og også kåret til kampens spiller.

Næste kamp for HIH var efter planen på lørdag på udebane mod norske Storhamar i European League. Men den kamp er aflyst på grund af corona i den norske trup.

I stedet venter en udekamp i ligaen mod Nykøbing Falster på næste onsdag.