Flyver med flot foredrag

Aulum Y’s Men’s Club havde besøg fra luften

20. oktober 2021, 10.14

Majoren med flyvernavnet »BOR« gæstede Aulum Y’s Men’s Club. Foto: Privatfoto

AULUM Aulum Y’s Men’s Club har haft besøg af »BOR«, som er major og chef for helikoptereskadrille 723 i Karup. Eskadrillen opererer ni store Seahawk helikoptere i Danmark, Færøerne og Grønland.

Bo C.A. vil helst ikke have sit fulde navn frem, så han bruger flyvernavnet »BOR«, og han fortalte i et levende og spændende foredrag om sin uddannelse, først som premierløjtnant i hæren, siden pilotuddannelsen i USA. Han var udsendt til Irak i 2005, hvor han var med til at lokalisere og befri to britiske gidsler. Som leder af den danske indsats var han 2020 udsendt til Mali, hvor han virkelig følte, at man kunne gøre en forskel for at dæmpe de lokale konflikter og modvirke migrantstrømmen mod nord. Eskadrille 723 bistår også politiets aktionsstyrke ved særlige opgaver, og han fortalte blandt andet om indsatsen i forbindelse med angrebet ved Krudttønden i København i juli 2015.

Foredraget var krydret med flotte billeder og videoklip. Seahawk-helikopteren er specielt udrustet til at kunne lande på skibe, og »BOR« viste blandt andet en video fra en landing på et orlogsfartøj i oprørt hav i Nordatlanten.

Indlæser debat