Fem millioner til spektakulær bygning: Cronhammar-byggeri i Gødstrup på vej

Regionen har afsat fem millioner kroner til Ingvar Cronhammars spektakulære bygning

9. september 2020, 08.45

Ingvar Cronhammar og arkitekt Palle Hurwitz har i fællesskab designet denne bygning, hvis primære formål er at danne ramme om »Pietas«. Sekundært skal rummet give ro og tid til fordybelse. Illustration: friis & Moltke Architects

GØDSTRUP Med fem millioner kroner fra budgetforliget arbejder Region Midtjylland på at bygge et nyt, ikonisk refleksionsrum til kunstværket »Pietas«. Det fortæller regionen i en pressemeddelelse.

Svend Wiig Hansens 20 meter lange kunstværk, »Pietas«, der siden 1976 har prydet hospitalet i Herning, skal flyttes til Gødstrup.

Værket får nye rammer i en »Pietas Pavillon« skabt i samarbejde mellem billedkunstneren Ingvar Cronhammar og arkitekt og partner i Friis & Moltke, Palle Hurwitz.

Budgetforliget i Region Midtjylland har netop afsat fem millioner kroner til byggeriet, der ventes at koste cirka ni millioner kroner i alt at realisere.

- Lokale ildsjæle har længe arbejdet på at bevare værket i et rum til refleksion ved hospitalet. »Pietas Pavillon« ligger fint i tråd med vores ønske om at styrke kulturen og sundheden for alle. Nu støtter vi op økonomisk, og håber, at andre også er klar med bidrag, så vi kan realisere planerne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Gave på 20,5 meter

Kunstværket af Svend Wiig Hansen er doneret til hospitalet i Herning af Ringkøbing Amt. Det blev indviet i 1976.

Svend Wiig Hansen fik til opgave at skabe et værk, der rummer hospitalets grundfortælling. Værket på 20,5 gange 3,3 meter viser mennesker i situationer spændt ud mellem liv og død, sorg og glæde, begejstring og mismod, magt og afmagt.

»Pietas Pavillon« bliver et rum til fordybelse, stilhed, nærvær og refleksion for patienter, pårørende, personale og alle andre. Den trekantede bygning ved Regionshospitalet Gødstrup bliver åben for alle.