Helle Thomsen fortsætter trænerkarrieren i Tyrkiet

Den tidligere FCM-træner Helle Thomsen bliver ny træner for den tyrkiske mesterklub Kastamonu

5. august 2020, 13.02

Helle Thomsen har prøvet lidt af hvert i sin trænerkarriere. Hun var cheftræner for FCM Håndbold fra 2012 til 2016 og er tidligere landstræner for Holland og Sverige. Nu går turen til tyrkisk klubhåndbold. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Helle Thomsen skal fremover stå i spidsen for Kastamonu, som er det tyrkiske mesterhold i håndbold for kvinder.

Det skriver TV2 Sport med henvisning til klubbens Instagram-profil, hvor der er en video med danskeren samt teksten »Velkommen Helle Thomsen«.

Helle Thomsen har tidligere stået i spidsen for FC Midtjyllands kvinder fra 2012 til 2016 samt været både svensk og hollandsk landstræner.

Hun har desuden været klubtræner i Rumænien og Norge. De seneste to sæsoner har hun været i norske Molde.

Også den russiske klub Rostov-Don var i spil som Helle Thomsens nye klub. Det bekræfter Thomsens agent over for TV2 Sport.

- Det er korrekt, at Helle har sagt nej til Rostov-Don. Hun skal ikke til Rusland, siger agenten Michael Hansen fra Connect til TV2 Sport.

Thomsens cv tæller blandt andet tre DM-titler med FCM, som i dag går under navnet Herning-Ikast Håndbold. Den første som assistenttræner i 2011 og de to andre som cheftræner. Hun vandt desuden tre danske pokaltitler og den europæiske Cup Winners Cup som cheftræner for FCM.

Den 49-årige håndboldtræner har desuden ført både Sverige og Holland til medaljer i slutrundesammenhæng. /ritzau/ og Just