Herningenser besætter stor post

Christine Ravn Lund, der stammer fra Herning, er blevet valgt som ny forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, der samler mere end 600.000 danske børn og unge i 80 organisationer

6. december 2021, 10.06

Christine Ravn Lund blev i weekenden valgt som ny forkvinde i DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd ved organisationens årlige delegeretmøde. Foto: PR-foto

HERNING/VEJEN Lørdag var cirka 300 delegerede fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråds 80 medlemsorganisationer samlet i Vejen Idrætscenter til det årlige delegeretmøde for at sætte den politiske retning for paraplyorganisationens arbejde med demokrati, unge og foreningsliv.

Ifølge en pressemeddelelse valgte forsamlingen 26-årige Christine Ravn Lund fra Frivilligt Drenge- og Pige-forbund (FDF) som ny forkvinde for paraplyorganisationen.

Christine Ravn Lund har siddet som DUF’s næstforkvinde de seneste to år, og afløser nu tidligere formand, Chris Borup Preuss fra Venstre Ungdom, der ikke genopstillede. Det er første gang i 43 år, at en repræsentant fra FDF står i spidsen for DUF.

Styrke hverdagsdemokratiet

Christine Ravn Lund kommer med en lang årrække af foreningsengagement i bagagen, da hun har været frivilligt engageret i både FDF, Røde Kors, KFUM og KFUK og lokalforeningen YMCA Amager.

- Da jeg var syv år gammel, startede jeg til FDF, og siden har jeg engageret mig i det frivillige foreningsliv. Det har dannet mig som menneske og samfundsborger. I foreningslivet får vi hverdagsdemokratiet helt ind på kroppen og lærer at deltage og tage ansvar for det fælles. Det har i alt sin mangfoldighed gjort en enorm forskel for mig. Derfor er jeg glad for at kunne arbejde for at styrke foreningsfællesskaberne. For alle børn og unge har ret til at være en del af et fællesskab, siger Christine Ravn Lund i pressemeddelelsen.

De delegerede valgte 25-årige Frederik Enevoldsen fra Fagbevægelsens Ungdom som næstformand for DUF. Frederik Enevoldsen er folketingskandidat for Socialdemokratiet og kunne i sommers føje vinder af DM i Debat til cv’et.

Ud over nyt formandskab blev der også valgt tre øvrige medlemmer til DUF’s forretningsudvalg og 14 medlemmer til styrelsen.

Indlæser debat