Grundvandskatastrofen er tættere på

31. oktober 2019, 14.13

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

GRUNDVAND Foranlediget af side 7 i Herning Folkeblad 28. oktober, er det nødvendigt med nogle fakta.

Grundvandsniveauet stiger og stiger. Og samtidig reklamerer nogle for, at vi skal spare på vandet. Samtidig siger eksperter, at vi skal bruge noget mere vand.

Over perioden de seneste 30 år, er grundvandsstanden steget fra 2,5 meter under jordoverfladen til nu kun 1,5 meter under jordoverfladen. Dette er faretruende og samtlige kældre vil blive til undervands rum, hvor blot det mindst uheld betyder total vandfyldt kælder.

Hvad der virkeligt kunne hjælpe, var at vi pumpede mange millioner kubikmeter vand bort fra Hernings undergrund, og ud i landmændenes markvandingsanlæg.

Vandet skulle selvsagt leveres kvit og frit til landmændene, med fuld tryk på, i de varme sommermåneder, hvor fordampningen er høj.

Og det overdrevne hysteri om klimaforandringer burde ophøre.

Gennem tusinder af år har der været store klimaforandringer på jordkloden, helt uden påvirkning af fly og utætte boliger, hvor varmen fosser ud på grund af for dårlig isolering.

Læs selv om de istider, der har passeret hen over os, også hen over Danmark. Skriv blot i Google søgefeltet »Hvor mange istider har der været«.

Indenfor de seneste 300.000 år har den nordlige halvkugle ligget i dybfryseren tre gange. Dette var ikke menneskeskabt. Snak og skriverier om, at vi skal spare på vandet, er det rene pjat.