FCM-træner efter afklapsning: - Det er ikke godkendt

Cheftræner Kenneth Andersen var dybt skuffet og overrasket efter 2-4-nederlaget

8. august 2019, 23.05

Rangers-spillerne kunne juble over hele fire scoringer på MCH Arena. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Det var en sammenbidt Kenneth Andersen, der mødte op til pressemøde efter nederlaget til Rangers FC.

FCM-træneren måtte se sin ellers normalt så sikre defensiv lukke hele fire mål ind. Det betyder, at »ulvene« nu som minimum skal vinde 3-0 på torsdag i Glasgow for at gå videre.

- Det er ikke godkendt. Det var klart under middel, og det er naturligvis op ad bakke og en kæmpestor opgave, der kommer til at kræve et mindre mirakel, hvis vi skal løse det. Men vi skal selvfølgelig forberede os på det og forsøge at finde en vej, siger Kenneth Andersen.

Han ville ikke begynde at pege fingere af enkelte spillere.

- Det er jo som hold, vi ikke rammer niveau. Når forsvaret bliver usikkert og laver fejl, kan situationen jo godt være begyndt længere fremme på banen, hvor andre måske har lavet en fejl, påpeger Andersen.

Rangers’ første mål kom efter et indlæg fra højre side, hvor der stod tre FCM-forsvarere klar til at gribe ind, men alligevel scorede farlige Alfredo Morelos.

- Vi var på plads, men lykkedes ikke med at afvise dem. Det er ikke godt nok, erkender FCM-træneren.

Set solide ud

Det kom også bag på ham, at defensiven pludselig var så udfordret mod skotske Rangers.

- Nej, det havde vi nok ikke set komme, for jeg synes, at vi har været solide i Superligaen. I aften var vi for nemme at skabe chancer mod. Det er jo sådan, det er med de europæiske kampe. Man møder stærke hold, som formår at spille kynisk og udnytte modstanderens fejl. Vi troede jo lige i begyndelsen af anden halvleg, at vi var på vej tilbage ved 2-3 og kun var et enkelt mål fra at få uafgjort, men så scorede de igen, og så formåede vi ikke at slå tilbage, siger Kenneth Andersen.

Ville løbe med dem

FC Midtjyllands cheftræner følte, at taktikken havde været rigtig nok - især offensivt.

- Vi ville gerne sætte vores wingbacks i scene og forsøge at komme lidt bag om Rangers og løbe med dem. Der var også tilløb til, at det lykkedes, men vi må erkende, at der er ting at arbejde med. Lige nu ligner det et stort bjerg, vi skal bestige, erkender han.

FC Midtjylland spiller allerede på søndag i Superligaen ude mod AC Horsens.

- Den kamp er jeg slet ikke begyndt at spekulere på endnu. Nu må vi se til træning i morgen (fredag, red.), hvordan spillerne fysisk reagerer, og så skal vi sammensætte et hold ud fra det, siger Kenneth Andersen.