Det er faktuelt forkert, når Venstre-politiker siger, at regeringen vil spare på erhvervsskolerne

23. september 2021, 13.53

Annettte Lind. Foto: Steen Brogaard

BUDGET Jeg læste et indlæg her i avisen 16. september af folketingsmedlem Kenneth Mikkelsen (V). Han skrev, at regeringen vil sænke budgettet til erhvervsskolerne med 250 millioner kroner i den kommende finanslov. Det er lodret forkert. Socialdemokratiet har ikke præsenteret besparelser på erhvervsuddannelserne i vores finanslovsudspil. Derfor er jeg både forundret og uforstående over for hans kritik.

Socialdemokratiet ønsker - ligesom resten af Folketinget - at flere danskere tager en faglært uddannelse. Vi har brug for dygtige faglærte inden for mange brancher - lige nu og i fremtiden. Derfor investerer vi Socialdemokratiet i vores erhvervsuddannelser.

For kort tid siden præsenterede vi reformudspillet »Danmark kan mere 1«, som skal have flere danskere i arbejde eller uddannelse. I udspillet har vi foreslået at sætte 2,5 milliarder kroner af til et generelt løft af kvaliteten i uddannelserne - også på erhvervsuddannelserne. Vi vil blandt andet oprette tre klimaerhvervsskoler, der foruden at agere faglige fyrtårne for grønne erhvervsuddannelser også skal tiltrække de mange unge, som er dybt engageret i klimakampen og få flere til at vælge en erhvervsfaglig vej.

Og nej - Socialdemokratiet har naturligvis ikke lagt op til besparelser på erhvervsuddannelserne i vores finanslovsudspil. Tværtimod. Sidste år øgede vi taxametertilskuddet med 80 millioner kroner og afsatte 185 millioner kroner til en kvalitetspulje til erhvervsuddannelserne. Vi ønsker at videreføre begge dele i dette års finanslov. Vi har præsenteret et udspil, der lægger op til, at der i 2022 afsættes samme beløb pr. elev på erhvervsuddannelserne som i år. Det står i skærende kontrast til den fremstilling, Kenneth Mikkelsen tegner her i avisen. Det er under lavmålet.

Socialdemokratiet prioriterer erhvervsskolerne og tager dermed problemstillingen med mangel på faglærte dybt alvorligt. Ikke mindst fordi klimakampen er afhængig af det.

Indlæser debat...