Klar til at bygge 198 lejligheder: Spaden går i jorden på sygehusgrunden

PKA og Nordstern er ved at være klar til at bygge svanemærkede boliger, hvor sygehuset er forsvundet

Udgivet:07. februar 2023, 13.57

Læsetid:2 minutter

Byggemodningen er godt i gang i det nordvestlige hjørne af sygehusgrunden, hvor akutmodtagelsen tidligere lå. Nordstern har fået byggetilladelse og går snart i gang med byggeriet af 198 boliger. Foto: Chresten Bergh

8 måneder siden

HERNING I hjertet af Herning ligger den gamle sygehusgrund, som det tidligere KPC, nu Nordstern, købte en stor del af i 2018.

Herning Kommune har givet det kommende byområde navnet Herning+ - både fordi det tilfører et attraktivt kvarter til byen, og fordi den arkitektoniske opbygning af området fremstår som et plus set fra luften.

De første byggefelter af det store byudviklingsprojekt har nu fået byggetilladelse, og bygherren PKA ser frem til at få overdraget de første færdige boliger i 2024.

- I PKA vil vi gerne have boliger i hele Danmark, og med Herning+ får vi en større tilstedeværelse i en af de mest spændende store provinsbyer. Det er boliger af høj kvalitet med fokus på bæredygtighed og på en helt unik beliggenhed midt i byen. Derfor er vi sikre på, at det vil være et attraktivt byggeri for både nuværende herningensere og tilflyttere, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA, i en pressemeddelelse.

Læs også
Sygehusgrund-plusset klar til udbudsrunde Sygehusgrund-plusset klar til udbudsrunde
Læs også
Sygehusgrund-plusset klar til udbudsrunde

Med i hele processen

I alt indeholder hele Herning+-projektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret, som med tiden vil munde ud i i alt cirka 600 boliger og et lignende antal p-pladser. PKA’s nye boligområde udgør 17.000 kvadratmeter og rummer i alt 198 boliger i en række karreer, foruden en p-kælder.

- Herning+ viser alt det, vi er gode til i Nordstern: Her er tale om et stort byudviklingsprojekt, hvor vi både agerer udviklere og totalentreprenører. Med andre ord er vi med i hele processen, så både vores bygherrer og de fremtidige beboere kan være trygge ved kvaliteten fra start til slut, siger Torben Modvig, Group CEO i Nordstern.

Nedrivningen af de gamle sygehusbygninger begyndte i maj 2022 og er nu så langt, at de nye byggerier kan begynde.

Alle 198 nye boliger skal stå klar i 2025.

Læs også
Se alle billederne: Nedrivningen af Hernings gamle sygehus tager for alvor fart Se alle billederne: Nedrivningen af Hernings gamle sygehus tager for alvor fart
Læs også
Se alle billederne: Nedrivningen af Hernings gamle sygehus tager for alvor fart

Mere bæredygtige boliger

Samtlige boliger bliver certificeret med Svanemærket. Det er det officielle nordiske miljømærke, hvis mål er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug.

Et svanemærket byggeri lever op til skrappe krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen.

- Et svanemærket byggeri er godt for både miljøet og de mennesker, der skal opholde sig i bygningen. For at et byggeri kan blive certificeret med Svanemærket, skal det opfylde en række krav, som blandt andet skal sikre, at beboerne får et godt indeklima, og at bygningen får en høj byggeteknisk kvalitet. Når PKA og Nordstern har taget en beslutning om, at de 198 boliger i Herning skal opnå certificering med Svanemærket, er de derfor med til at skubbe byggebranchen i en grønnere retning til gavn for både miljøet, klimaet og beboerne, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark.