Biblioteker og politikere udfordrer hinanden

Udgivet:04. maj 2022, 12.47

Læsetid:1 minut

Biblioteks- og kulturforeningen i Ikast-Brande har holdt sit første møde. Her ses de fotograferet i Artium. Foto: Pr-foto

IKAST-BRANDE - Biblioteks- og kulturforeningen i vores region er noget ganske særligt. Den er nemlig den eneste af slagsen. De andre regioner i Danmark har med andre ord ikke regionale biblioteks-og kulturforeninger.

Sådan siger byrådsmedlem Inge Dinis (S), der sammen med resten af foreningen har holdt sit første møde.

I Region Midtjylland er biblioteksledere og politikere samlet i en fælles bestyrelse. Her kan fagfolk og politikere - i et frirum - lære og lade sig inspirere af hinanden, hvilket på mange måder er en unik størrelse.

I bestyrelsen er Inge Dinis, Ikast-Brande valgt som ny formand. Britta Thuun-Petersen, Viborg fortsætter som næstformand.

- I bestyrelsen kan vi politikere blive klogere på, hvordan biblioteker bliver drevet og udviklet. Vi kan få en viden om de uddannelses-og dannelsesmæssige tiltag, der findes på de enkelte biblioteker- og vi kan få motivationen til bedre at kunne udnytte hinandens kompetencer, forklarer Inge Dinis.

Børns læselyst

Efter det første møde tegner det fremtidige samarbejde godt, lyder budskabet fra foreningen.

- Selv om vi har forskellige roller, har vi en fælles forståelse af, at bibliotekerne skal være med til at understøtte dannelse, demokrati og læselyst. Vi har et samlet fokus. Vi vil lære af hinanden - og bringe det videre ud i vores kommuner, siger Inge Dinis.

Både biblioteksledere og politikere er i stigende grad opmærksomme på kulturs betydning i samfundet. Nationalt er der problematikker, som man også lokalt vil arbejde med.

- For eksempel har vi en stor udfordring omkring børns læselyst. Vi afventer nye undersøgelsesresultater i juni. Vi er optagede af dannelse, det gode liv, demokrati og den samfundsøkonomiske gevinst ved biblioteks-og kulturtilbud, siger Inge Dinis.

Mest læste

Ikast-Brande Kommune

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere