Mange hår i EU-suppen

23. juli 2020, 15.42

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

BUDGET Efter nu en uges tid, hvor det med en ny EU-aftale om brug af vore penge har fyldt meget i medierne, sluttede »gyseren« med, at nogle konkluderer, at det endte godt. Dette giver anledning til nogle bemærkninger:

Mutti Merkel arbejder hårdt på, at det tyske overherredømme skal blive stærkere og stærkere via EU!

Danmarks årlige bidrag til EU-mastodonten bliver forhøjet med årligt 4,5 milliarder kroner. Hvor meget ældrevelfærd kunne vi ikke årligt have fået for 4,5 milliarder kroner. Det er på det seneste dokumenteret, at ældrevelfærd i Danmark mest ligner en by i Sibirien. Spørg blot de pårørende hos Else i Aarhus.

De sydeuropæiske lande skal have store pengegaver, som vi danskere skal være med til at betale. Men hvorfor det? For eksempel Italien har lavere pensionsalder, end vi har i Danmark. Derfor er de fattigere i Italien, end vi er i Danmark, hvor Løkke-regeringen førte en politik, som gjorde dansk økonomi bomstærk. Mere arbejde er lig med længere arbejdstid gør os rigere. Kortere arbejdstid gør os fattigere. Italienerne arbejder ikke nær så meget, som danskerne gør. Derfor skal vi danskere nu undvære penge til ældrevelfærd og sende penge i store mængder til Italien, Spanien med flere dernede? Dette er både urimeligt og usolidarisk. Det forlyder, at Italien har Europas største guldreserver i behold!

Hvorfor skal danskerne betale mere, når vi i forvejen er dem, der slider hårdest i det og betaler den højeste skat? I Sydeuropa finansierer regeringerne velfærd med lån og kører med store underskud på deres statsfinanser.

Danske politikere er valgt til at varetage danskernes interesser. Jeg hører at mange siger, at Mette Frederiksen har gjort det godt i forhandlingerne de fem døgn dernede i EU.

Hun havde måske ikke andre muligheder end at sige ja til, at ældrevelfærden i Danmark skal ofres for kontante gaver fra Danmark til Italien. Som en del af de ældre i Danmark, føles det meget bittert, og det gentager tanken om, hvorfor vi ikke følger England ud af EU-overherredømmet.

Det Danmarks statsminister har sagt ja til i EU burde ud til folkeafstemning, og det er en suppe, hvor der flyder mange hår rundt mellem melbollerne. Kødboller er der ikke mange af.

Jeg er nødt til at følge Nye Borgerlige i kravet, at vi ikke skal betale en krone mere til EU. Vi skal ud?