Rædselsstart på EM: Stjernen røg på hospitalet og Danmark tabte

Midtbanestjernen Christian Eriksen faldt om, fik hjertemassage på græsset og blev kørt på Rigshospitalet. Det chok kom det danske landshold sig ikke over. De rød-hvide brændte straffe og tabte 0-1 til Finland. Genoplev kampen her i livebloggen

12. juni 2021, 17.26

Ansigtsudtrykkene siger en del. De danske spillere forlader rystede banen, mens deres holdkammerat, Christian Eriksen, rulles ud på en båre og køres på Rigshospitalet. Uheldet skete fire minutter før pausen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det, der begyndte som en forrygende festdag i København og hele fodbold-Danmark, endte i en rædsels-aften for det danske fodboldlandshold.

De rød-hvide tabte 0-1 til Finland i EM's åbningskamp.

Men det stod i anden række på aftenen. Fire minutter før pausen sank den danske midtbanestjerne Christian Eriksen nemlig omkuld på græsset ved den ene sidelinje. Det skete i forbindelse med et dansk indkast og uden indvirkning fra med- eller modspillere.

Holdkammeraterne forstod straks alvoren og styrtede til stedet med anfører Simon Kjær og målmand Kasper Schmeichel i spidsen. Spillerne dannede en menneskemur omkring Eriksen, men det var tydeligt, at den 29-årige stjernespiller fik hjertemassage af lægerne.

Eriksens kæreste, Sabrina, kom ind på græsset og blev trøstet af Simon Kjær og Kasper Schmeichel, mens hendes kæreste blev hjulpet af lægerne på græsset.

Efter 10-15 minutter blev Christian Eriksen løftet op på en båre, skubbet ud af Parken og kørt på Rigshospitalet.

Kampen blev sat i bero klokken 18.40 og genoptaget klokken 20.30.

Begge hold sagde god for at genoptage kampen, da spillerne var blevet forsikret om, at Christian Eriksen var vågnet, og at hans tilstand var stabil.

Dansk tryk faldt i kadence

Da uheldet indtraf, havde Danmark været i klar dominans. Skudstatistikken sagde 12-0 til de rød-hvide - om end der var klart flere halve chancer end åbne tilbud.

Men da kampen blev genoptaget, fandt de danske spillere ikke samme rytme, og det defensivt indstillede finske hold kunne bedre modstå det danske tryk.

Og ondt blev værre i det 60. minut. Jere Uronen sendte et sjældent, finsk indlæg i feltet, og det var nok for den hovedstødsstærke angriber Joel Pohjanpalo fra tyske Union Berlin.

Kasper Schmeichel var ikke helt chanceløs i situationen.

17 minutter før tid tilkæmpede Yussuf Poulsen sig et straffespark over for finske Paulus Arajuuri. Men Pierre-Emile Højbjergs svage spark blev læst af den finske målmand, Lukas Hradecky.

I slutfasen havde Danmark flere løse muligheder, men udligningen faldt aldrig.

Det danske hold er nu hårdt presset i EM's gruppe B før de sidste to kampe mod Belgien og Rusland

Herunder kan du genopleve den dramatiske aften og selve EM-kampen, som den udspillede sig, i Ritzaus liveblog:

Indlæser debat...