Borgere trætte af lukning: Det er brandærgerligt for Gøttsche, midtbyen og for kunderne

Mere end 160 kommenterede på Folkebladets Facebook-opslag om C.H.P. Gøttsches lukning - de fleste kommer til at savne slagteren

14. januar 2020, 10.36

Slagter C.H.P. Gøttsche i Bredgade er lukket. Det har skabt mange reaktioner på Facebook, hvor de fleste ærgrer sig over nyheden. Foto: Tom Laursen

HERNING »Trist«, »ærgerligt«, »sørgeligt«.

Det væltede ind med kommentarer, da Herning Folkeblad i går omkring middag kunne bringe nyheden om, at den ikoniske slagterforretning i Bredgade C.H.P. Gøttsche lukker efter 113 år. De indledende ord herover var nogle af de mest gennemgående i kommentartråden, hvor folk livligt delte både umiddelbare reaktioner og mere reflekterende bemærkninger om butikkens lukning.

- Det er er brandærgerligt for Gøttsche, for midtbyen og for kunderne - det er altid godt at have to store aktører indenfor en branche i byen - Gøttsche og Erlandsen, så Herning taber på det her, står der i en af de kommentarer, som har fået flest »likes« fra andre brugere.

Kommet fra barnsben

Der er ikke tvivl om, at slagterforretningen har fyldt meget hos mange herningensere, hvor den for mange har været en sted de er kommet gennem hele deres liv.

- Så trist (Jeg er red.) kommet der fra barns ben... første gang som 6-årig, altså 51 år siden... det er et stykke nostalgi der forsvinder, skrives der blandt andet, mens en anden skriver:

- Har boet der som barn på anden sal en del af min barndom. Og arbejdet der som ung. Husker det som i går... Peter og hans far som de dejligste mennesker og Karlo og konen, Jesper i køkkenet... husker også Mette, et dejligt menneske. Kunne blive ved - så mange gode minder.

Selvom langt størstedelen af kommentarerne tager udgangspunkt i gode minder og ærgrelsen over, at butikken lukker, så er der også nogle, der går mere kritisk til den nu lukkede slagterforretning.

- Deres priser var nok også lige i overkanten!, skriver en bruger, og er ikke alene om at lange ud efter slagteren:

- Det ku’ jo også tænkes, at forretningen ikke er blevet drevet professionelt nok. F eks. kører de med de samme produkter, som de har gjort i årevis - ingen innovation dér!

Nytårspølser og nytårskø

Hvis der er én vare, som særligt bliver nævnt i de mere end 160 kommentarer så er det C.H.P. Gøttsches nytårspølser.

- Ja, så er det slut, med at køre til Herning efter nytårspølser, lyder det fra brandit og bliver fulgt op af andre, der får samme problem fremover:

- Vi må søge nye veje mht. nytårsmenu.

Det får en anden til at fundere over selve årsagen til lukningen, som han mener skyldes at opbakningen til slagteren ikke er lige stor hele året:

- Det er jo netop det som er problemet, at det kun er til nytår de står i kø - resten af året køber de deres slagtervarer i supermarket til laveste pris, påpeger han.

Ejer har fulgt med

Herning Folkeblad fik tirsdag morgen fat i Steen Gøtsche, som også har fulgt med i kommentarerne på Facebook.

- Det er det, der rammer mig hårdest i maven siger han og fortsætter:

Selvom det gør ondt, er jeg glad for, at forretningen har fået et godt eftermæle.

Der er også flere kunder, som håber, at forretningen på en eller anden måde kan fortsætte en gang i fremtiden.

- (Jeg red.) håber de finder en løsning, så butikken kan fortsætte - det er trist for både ejer og ikke mindst de medarbejdere, der har job der, lyder det blandt andet.

Udvalgte kommentarer

- Det er altid trist, når en så gammel forretning må give op, trist for Herning at de ikke har kunnet tilpasse sig tiderne.

- Hvor trist. Vores familie har handlet der nærmest hver eneste uge i 44 år. Æv ingen slagter mere i nærheden.

- Så må folk handle i stedet for altid at hyle bagefter... Man kan ikke køre en forretning i midtbyen ved at folk kommer en gang om året og køber nytårspølser....Tænk jer om når i handler ... Det er ikke den sidste lukning der er set der. Desværre.

- Det er da også mega trist og en af de få forretninger, som altid har hørt til gågaden. Selv familien på Sjælland er i chok og triste.

- Så trist. Et stykke nostalgi der forsvinder

- Det var så de sidste gode bøffer vi fik i lørdags

- Ja, det er sku ikke til at forstå det er lige før gå gaden blive en spøgelse gade med de butikker der lukker

- Det er vist et kendt faktum, at huslejepriserne i gågaden er skruet kunstigt op. Så uanset at kommunen (skatteborgerne) bruger millioner på renovering af gågaden og tiltrække kunder via store events, er det åbenbart et faktum, at det er svært at drive forretning i Herning midtby. Det er jo heller ikke den første forretning, som lukker. Når det er sagt, har jeg et par gange været med til at bestille julefrokost til min tidligere arbejdsplads hos Gøttsche. Og der har kvaliteten altså slet ikke levet op til pris eller forventninger.

- Hvad!!!!! Mindes den forretning fra jeg var helt lille. Det var dog trist for byen.