112

Fra døgnrapporten: Gerningsmand sparkede dør op på Slagelsegade og uddelte "læsterlige tæv"

Her er dagens vigtigste sager fra politiets døgnrapport

Udgivet:22. maj 2023, 11.00

Læsetid:5 minutter

Gerningsmand sparkede døren op: Ung mand og ung kvinde udsat for voldeligt overfald

HERNING Søndag aften klokken 21.09 fik politiet en anmeldelse om et voldeligt overfald i en lejlighed på Slagelsegade i Herning.

Politiet oplyser, at gerningsmanden - en 21-årig mand fra Hammerum - havde skaffet sig adgang til lejligheden ved at sparke døren op.

- Her tæver han en 19-årig mand og en 17-årig kvinde. Den 19-årige mange fik læsterlige tæv, siger Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning.

På vej væk fra stedet skulle gerningsmanden have sagt noget i retning af: »Hvis I nogensinde anmelder det til politiet, kommer jeg tilbage og gør nogle forfærdelige ting.«

Lokalpolitiet kan på nuværende ikke oplyse noget om, hvad motivet bag overfaldet kunne være, men politiets jurister kigger på, om den 21-årige mand skal fremstilles i et grundlovsforhør. Han er sigtet for vold, kvalificieret vold og for trusler mod vidner.

---

Læs også
Halvanden meter store flammer stod ud ad vinduerne i Herning-villa: Familien har mistet alt Halvanden meter store flammer stod ud ad vinduerne i Herning-villa: Familien har mistet alt
Læs også
Halvanden meter store flammer stod ud ad vinduerne i Herning-villa: Familien har mistet alt

--

Sigtet for overtrædelse af knivloven: Mand bar kniv på Markedspladsen

HERNING Fredag klokken 12.20 havde politiet på Markedspladsen fat i en 28-årig mand fra Kibæk. Politiet oplyser, at manden havde en kniv på sig, og at han fortalte, at den var til selvforsvar. Men den slags går naturligvis ikke. Derfor er manden sigtet for at overtræde knivloven.

---

Optrin ved 7-Eleven: Skældte ekspedient ud og stjal 18 Tuborg Classic

HERNING En 32-årig mand fra Herning så sig lørdag ved 22-45-tiden angiveligt sur på en ekspedient i 7-Eleven på Møllegade. Ifølge lokalpolitiet i Herning var manden meget ubehøvlet, og på vej ud af butikken stjal han såmænd også lige 18 dåseøl af mærket Tuborg Classic.

Politiet kunne dog kort efter - ud fra det oplyste signalement - finde manden på Markedspladsen.

- Men da var øllene forduftet - eller fordampet, siger Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning.

Den 32-årige mand er blevet sigtet for sine uordentligheder.

---

Indbrudstyv stjal smykker - og efterlod sig en tændt bruser

SUNDS Mellem torsdag og søndag klokken 11 har der været et indbrud i et hus på Søtoften i Sunds. Gerningsmanden er brudt ind gennem et ovenlysvindue og har været forbi både badeværelse, garderobe og soveværelse. Med sig har gerningsmanden taget nogle smykker, og som om det ikke var nok, har den ubudne gæst også efterladt sig en tændt bruser, som ifølge politiet har stået og dampet og skabt ødelæggelser i badeværelset.

---

Tre store blomsterkasser til 12.000 kroner stjålet i Ørre

ØRRE I dagene mellem 14. og 21. maj er der blevet stjålet tre store blomsterkasser, som hver især har en længde på to meter. Tyveriet er sket i en indkørsel på Ørre Byvej. Ifølge lokalpolitiet i Herning har blomsterkasserne en samlet værdi på 12.000 kroner.

---

Røg på banegården: Satte ild til papir på dametoilet

HERNING Søndag aften kort inden midnat kom der røg fra et af dametoiletterne på banegården i Herning, og det viste sig, at nogle havde antændt noget toiletpapir på et dametoilet. Heldigvis skete der ingen videre skade, og nu skal politiet tjekke overvågningsbilleder for at se, om de kan finde frem til, hvem der står bag.

--

Narkobilist stoppet: Havde heller ikke kørekort

HERNING I krydset mellem Holstebrovej og H.P. Hansens Vej blev en 52-årig mand fra Vejle fredag eftermiddag klokken 16.45 stoppet af politiet. Og det var en god idé.

For det viste sig, at manden kørte bil uden førerret, og så var han ifølge lokalpolitiet i Herning formentlig også påvirket af euforiserende stoffer.

Dermed fik den 52-årige mand raget to sigtelser til sig.

--

Indbrudsforsøg i Ilskov mislykkedes

ILSKOV Fredag klokken 16.51 blev der anmeldt et indbrudsforsøg på Hedeskovvej i Ilskov.

Flere staldvinduer var knust og et dørhåndtag brækket af. Men meldingen fra politiet er, at den ubudne gæst ikke lykkedes med at komme ind.

---

Frygtede for brand på loftet: Mindre brand i skur

HAMMERUM Brandvæsenet blev fredag aften klokken 19.45 kaldt til en mindre brand i et skur på Agerskovvej i Hammerum. Der var bange anelser for, om branden kunne få fat i loftet, men så galt gik det heldigvis ikke.

--

Langefinger rettet mod politipatrulje: Ung mand gav politiet fingeren

HERNING Natten til søndag klokken 02.55 valgte en 19-årig mand fra Videbæk at tage sin langefinger i brug.

Der var ifølge politiet ingen tvivl om, at den strittende finger tydeligvis var rettet mod en politipatrulje, og derfor har den 19-årige mand fået en sigtelse.

Det utilstedelige håndtegn blev kastet i krydset mellem Østergade og Nørregade.

--

Misset vigepligt førte til sammenstød

HODSAGER Lørdag klokken 13.11 gjorde en 51-årig kvinde fra Hjørring sig uheldigt bemærket i trafikken, da hun ikke overholdt sin vigepligt på Hallundbækvej og kørte ind i en anden bil, som kørte i vestlig retning på Hodsagervej i Hodsager. Føreren af bilen, der blev påkørt, var en 18-årig mand fra Vinderup. Lokalpolitiet i Herning oplyser, at ingen af de involverede kom til skade ved sammenstødet.

---