Millioner til Ikast-Brande: Giver flere pædagoger til børnene

Flere millioner bliver sendt til Ikast-Brande, og det udløser flere pædagoger til børnene

19. februar 2020, 10.07

Det løser ikke alle udfordringerne, men det er et positivt første skridt, mener de lokale politikere i både byrådet og Folketinget. Anne Paulin mener, at travlheden er for stor i mange daginsitutioner i kommunen, Foto: Pr-Foto

Ikast-Brande Regeringen sender millioner til Ikast-Brande, hvilket giver flere pædagoger til de yngste - en rigtig god aftale, siger det lokale folketingsmedlem Anne Paulin (S) i en pressemeddelelse.

De yngste børn i Ikast-Brande får mulighed for mere omsorg - og pædagogerne får det nemmere. Det står klart, efter regeringen og dens støttepartier mandag indgik en aftale, der sender 3,6 millioner til Ikast-Brande.

Pengene skal bruges på at ansætte flere pædagoger i daginstitutionerne, og det er en rigtig god prioritering, mener folketingsmedlem Anne Paulin fra Socialdemokratiet.

- Der er ingen tvivl om, at det er super vigtigt for vores yngste børn, at der bliver taget ordentligt hånd om dem. Derfor er det godt, at der bliver flere pædagoger, for desværre har vi set eksempler på, at travlheden har været for stor blandt personalet i nogle daginstitutioner, siger Anne Paulin.

I første omgang betyder aftalen, at der på landsplan bliver investeret en halv milliard kroner i mere pædagogisk personale i 2020. Beløbet vil derefter stige til 1,6 milliarder kroner i 2025, som vil udmønte sig i endnu bedre normeringer.

Også Kasper Pauli Pedersen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande Byråd, glæder sig over de øgede midler til at løfte kvaliteten i daginstitutionerne:

- Det er rigtig positivt, at regeringen nu tager det første skridt mod mere personale i vores dagtilbud. Vi skal selvfølgelig ikke bilde nogen ind, at det her løser alle vores udfordringer, men i betragtning af hvor underprioriteret området har været under tidligere regeringer, er der ingen tvivl om, at det her er en god nyhed for vores børn, lyder det fra Kasper Pauli Pedersen.