Fuglene samarbejder med golfspillerne i Trehøje

Trehøje Golfklub har fremstillet 72 redekasser, som skal komme fuglelivet til gavn. Men fuglene gør også noget godt for banerne

2. marts 2021, 11.40

Frivillige har i vinterens løb lavet 72 redekasser til Trehøje Golfklub. Foto: Privatfoto

VILDBJERG Foråret nærmer sig, og derfor er der travlhed i Trehøje Golfklub, hvor både baner og omgivelser skal klargøres. En del af forberedelserne har dog intet haft med golfspillere at gøre. Golfklubben skulle nemlig også klargøre redekasserne til nogle af de 82 forskellige fuglearter, der er registreret ved golfbanen.

Dansk Golfunion og Dansk Ornitologisk Forening har indgået et samarbejde om at øge kendskabet til - og forbedre forholdene for - de mange fuglearter, der lever på og omkring landets baner. Derfor har en flok frivillige medlemmer haft travlt med at lave redekasser i løbet af vinteren. Det er blevet til 72 kasser: 54 til stære, 10 til mejser og 8 til vendehals, oplyser Trehøje Golfklub i en pressemeddelelse.

Vendehals er en truet spætteart, som er set på golfbanen, og klubben håber, at de nye kasser kan få nogle af spætterne til at slå sig ned. Men hvis det ikke lykkes, kan kasserne også indtages af musvitter eller andre mejser.

Der findes i øvrigt tre forskellige spættearter på golfbanen.

Fuglene er en hjælp

Trehøje Golfklub får dog også andet end fornøjelsen ud de mange redekasser. Fuglene bidrager nemlig til at holde antallet af skadelige biller og larver nede.

For eksempel kan stankelbenslarver og gåsebillelarvers tilstedeværelse gøre stor skade på græsset, og disse larver står høj på stærenes menu. Desuden fodrer mejserne deres unger med fluer og myg, og er på den måde med til at mindske generne for spillerne.

Banerne ved Trehøje Golfklub byder i det hele taget på mange naturoplevelser, også udover fuglelivet, og det er muligt at gå nogle fine ture på de offentlige gangstier eller rundvandreveje, der fører igennem området.

Kasserne er allerede hængt op og venter nu på, at fuglene flytter ind. Her ved hul 2 får fuglene en fin udsigt til vandet. Foto: Privatfoto