Heart får støtte på tre millioner: Det er afgørende for os

9. oktober 2019, 14.59

Holger Reenberg og Heart kan vise unge kunstnere i de næste tre år efter milliondonation. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Det Obelske Familiefond støtter Heart med tre millioner kroner de næste tre år.

Beløbet er afgørende for, at museet kan realisere ambitionen om at udstille aktuel samtidskunst af international kaliber i de kommende år - det såkaldte »Future-program«, hvor Heart stiller skarpt på morgendagens stjerner på den internationale kunstscene.

Det Obelske Familiefond har støttet futureprogrammet siden dets skabelse i 2013, og støtten har gjort det muligt for Heart at udvikle en stærk profil inden for samtidskunst.

- Samtidskunsten er vores dna her på Heart. Det er vigtigt altid at have øjnene åbne for den nyeste udvikling, og derfor er det afgørende for os, at Det Obelske Familiefond fortsat støtter Hearts future program, siger museumsdirektør Holger Reenberg i en pressemeddelse.

Canadiske Chloe Wise er kunstneren bag efterårets aktuelle Future-udstilling, der under titlen »And Everything Was True« sætter fokus på gruppedynamikker, begær, menneskelig interaktion og de sociale mediers magt over vores blik på os selv og andre.

Senere følger en større gruppeudstilling i forbindelse med Socle du Monde Biennalen 2020 og en soloudstilling med Kirsten Astrup og Maria Bordorff i 2021.